TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Ahmet Aras’ın 100 günü bence geçerli notu aldı

Ahmet Aras’ın 100 günü bence geçerli notu aldı

Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin ilk 100 gününde çeşitli çalışmalar ve projeler üzerinde çalıştığını anlattı.

Burada en önemsediğim açıklama, bu projeleri yurttaşlık bilinci ve pusulalarının hedefini de vatandaş olarak koymasıdır. Belediyecilik Mütteaahitlere hizmet etmek değildir. Önce yurttaşlık bilinci vatandaş ve millete hizmettir.

Genel olarak, belediye başkanlarının ilk 100 günü, yönetim tarzları ve öncelikleri hakkında önemli ipuçları verir. İşte bu dönemde muhtemelen üzerinde durulan bazı alanlar:

Altyapı ve Ulaşım: Yeni yol yapımı, mevcut yolların iyileştirilmesi, toplu taşıma sisteminin geliştirilmesi gibi konularda adımlardır.

Ahmet Aras, bunlara yönelikte ülke ne kadar zor bir dönemden geçse de halkçı ve sosyal belediyecilik ideolojisi ile vatandaşımızın yanında olacağız mesajı vermesini çok anlamlı buluyorum.

-Mustafa Kemal Atatürk’süz Türkiye olmaz

Ahmet Aras’ın açıklamalarının ana bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk vurgusu ve onun 100 yıllık Cumhuriyet mirası ve onun ışığında Muğla vizyonuna doğru yürürken gericiliğe karşı laikliği öne çıkaracağını söylemesi de çok manidar bir açıklamadır.

-Heyecan yaratan atılımlar

Ahmet Aras’ın Çevre ve Sürdürülebilirlik Muğla, doğal güzellikleri ile bilinen bir il olduğundan, çevre koruma projeleri, atık yönetimi ve sürdürülebilir enerji projelerine de değinerek bu konudaki duyarlı açıklamaları da umutları artırdı.
Hem güneş enerjisi hem katı atık istasyonlarına yönelik atılımlar heyecanlandıran projelerdi.

-100 dünya ülkesi ile iletişim

Ahmet Aras’ın Muğla’nın, turizm açısından Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri olduğundan, turizmi canlandırmak ve sürdürülebilir hale getirmek için çeşitli girişimlerde bulunulduğunu bunların başında da 100 dünya ülkesi ile iletişime geçip turizm diplomasisi başlatmak için Muğla Planlama Ajansı’nı kurduklarını açıklaması da bir Türkiye için bir ilkin başlangıcıdır.

Sosyal Hizmetler, sağlık, eğitim ve sosyal yardımlar gibi konularda yeni projeler de takdire şayan ve Türkiye’nin gerçek ihtiyaçlarındandır. Örneğin kadın sığınma evleri, gündüz bakımevi, etüt merkezleri olmazsa olmazlar arasındadır. Ahmet Aras’ın ekip ruhuna inanması ve bu projeleri bu katılımcı ruhla yaşama geçireceğine inanarak tüm kadroyu sahneye davet etmesini de çok manidar buluyorum.

-Ahmet Aras başaracağına inancım tam

İşte Ahmet Aras'ın ilk 100 gününde attığı adımlar ve aldığı kararlar da bunlar mevcut. Onun için Ahmet Aras ilk 100 gününden ve sunumundan bence geçerli notu almıştır. Şimdiye kadar da bu 100 gün için kimseden eleştirisel bir açıklamaya tanık olmadım. Onun için zamanında Bodrum için kefil olduğum Ahmet Aras’a Muğla Büyükşehir Belediyesi içinde kefil oluyorum.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 469 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR