TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

İsveç'in Yakında Başbakanı Bir Türk Olursa Hiç Şaşırmayın!

İsveç'in Yakında Başbakanı Bir Türk Olursa Hiç Şaşırmayın!

img-20240913-wa0074.jpg

İsveç'e 40 yıl önce geldiğimde tanıştığım iş insanı Arif Saygın'ın Alman eşinden olan oğlu Benjamin (Bünyamin) Dousa, İsveç Hükümeti'nde Yardım ve Dış Ticaret Bakanı olarak atandı.
Bir Türk Babanın Mutlu Anı
Benjamin (Bünyamin) Dousa, İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard’a bağlı çalışacak. İsveç'te ticaret alanında 1980’lerden 2000’li yıllara kadar başarılı bir dönem geçiren ve Konya Kulu'dan İsveç'e 1960'lı yıllarda göç eden Arif Saygın, oğlu Benjamin (Bünyamin) Dousa'nın çok iyi okullarda eğitim aldığını ve bu başarıda okullarının büyük etkisi olduğunu belirtti.
Arif Saygın, oğlunun İsveç'te bakan olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ve bu başarısının Türk gençlerine iyi bir örnek teşkil edeceğini söyledi.
Dış İlişkilerden Sorumlu Olacak
Benjamin (Bünyamin) Dousa, İsveç'te uluslararası ticaret politikalarını ve insani yardım faaliyetlerini yöneten bir bakan olarak, ülkesinin dış ilişkilerini geliştirmekten sorumlu olacak.

img-20240913-wa0073.jpg

Parti İçinde Geleceğin Başbakanı Olarak Gösteriliyor
Muhafazakâr Parti içerisinde de güçlü bir desteğe sahip olan Benjamin (Bünyamin) Dousa'nın ismi, gelecekte hem parti liderliği hem de başbakanlık için geçiyor.
Avrupa'nın En Prestijli Okulundan Mezun Oldu
İsveç'in ve Avrupa'nın en prestijli okullarından biri olan Stockholm Handelshögskolan'dan mezun olan Benjamin (Bünyamin) Dousa'nın bu okula kabul edildiğini ilk duyduğumda, arkadaşı olan iş insanı Arif Saygın'a yıllar önce, "Senin oğlan bir gün İsveç’in bakanı olacak," demiştim. İlginçtir ki, yıllar sonra bu gerçekleşti. Şimdi de "İsveç Başbakanı olacak," diyeyim, inşallah bu da gerçekleşir.
İsveç'te daha önce Gaziantepli Mehmet Kaplan, Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilmiş ve Konut ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapmıştı.

Bu yazı toplam 277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR