TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Narin cinayetinden en fazla erkek siyasetçiler sorumludur

Narin cinayetinden en fazla erkek siyasetçiler sorumludur

Yeni Narin cinayetlerinin olmaması için öncelikle Türkiye’de kadının toplumdaki rolü konuşulmalıdır.

Bugün, size 10,5 milyon nüfusa sahip İsveç ile 85,5 milyon nüfusa sahip Türkiye’yi karşılaştırdığımda, maalesef Türkiye kadın etkinliğinde sınıfta kalıyor. Size, en son İsveç’teki iktidarı elinde bulunduran Muhafazakar Parti hükümet kabinesinin çektirdiği fotoğrafı gönderiyorum. Orada kadınların sayısal oranını bir görün. Bir de dönüp Türk hükümetinin kabinesindeki kadın sayısına bakın.

İşte burada Narin’lerin neden öldürüldüğünü daha iyi anlayacaksınız.

Türkiye’de nüfus olarak kadın ve erkek sayısı neredeyse birbirine yakın olmasına rağmen, bu eşitlik günlük yaşamda yansımıyor. Bu yüzden erkek siyasetçiler, Türkiye’de kadınların önünü açacak önemi vermiyorlar. Eğer Narin’ler öldürülüyorsa, bunun arkasındaki nedenlerden biri de budur.

- Atatürk’ün verdiği değer kadar bile değer verilmiyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu o yıllardaki kadar bile kadına değer ne yazık ki bugün verilmiyor.

Sonra kadına şiddet, kadın cinayetleri, cinsel taciz… İşte en son yaşadığımız 8 yaşındaki Narin ve diğer Narin’lere yapılan cinayetler karşısında televizyonlarda ahkam kesiyoruz.

- Kadınlar hâlâ peçelerinin arkasında

Türkiye’de kadınlar hâlâ peçelerinin arkasındalar. Ancak bu peçelerden çıkarlarsa ve erkek egemenliği kırılırsa, yeni vahşi Narin cinayetleri olmaz ve ülke olarak bu travmayı yaşamayız.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 169 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR