Muğla’da “Gaziler Günü” törenle kutlandı

Muğla’da “Gaziler Günü” törenle kutlandı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk sunma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının veriliş yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Muğla’da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

816c2708.jpg

Menteşe’de Olgunlaşma Enstitüsü önünden “Kahramanlarla Yürüyoruz” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenlendi.

816c2698.jpg

816c2729.jpg

Yürüyüşün ardından Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muğla Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu.

816c2731.jpg

Programa; Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı (Kıbrıs Gazisi) Süleyman Taşkesen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

816c2740.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Süleyman Taşkesen yaptı.

816c2805.jpg

Taşkesen, konuşmasında şunları söyledi:

“Kaderi daima kanla yazılmış bu aziz coğrafyanın, bu kutsal vatan topraklarının üzerinde şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimiz bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor isek tüm bunları savaşa düğün hevesiyle giden al bayrağı kefen bilen, namusu, şerefi, vatanı, bayrağı ve milli egemenliği uğruna şehadet şerbetini yudumlayarak can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve gazilik unvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna hiçbir şahsi, maddi, menfaat beklentisine girmeden inançla, hayatla, kanla, canla elde edildiği içindir ki herhangi bir unvan ve rütbeyle mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Milletimizin bize layık gördüğü gazilik unvanını hayatımız boyunca iftiharla taşıyacak, silah ve bayrak üzerine el basarak ettiğimiz yeminimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada arkasında olacağız.

816c2800.jpg

Yüce Atamızın aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin manevi varlığından güç alan bizler her ne halde olursak olalım; vatanımızın bölünmez bütünlüğü milli egemenliğimiz ile milletimizin birlik ve beraberliğinin muhafazası için rengini şehitlerimizin kanından alından al bayrağımızın sonsuza dek göklerimizde dalgalanması için yüce Türk Milletinin ebediyen bu topraklarda varlığını idame ettirebilmesi için gerekirse yeniden bedel ödemeye hazır vaziyette tüm görevlerin yerine getirmenin azim ve kararlılığında olacağız.”

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

816c2685.jpg

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.