İYİ Parti Muğla Milletvekili Ergun kayıp çocukları sordu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Ergun kayıp çocukları sordu
 MUHABİR
İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya kayıp çocukların akıbetini sordu.

Ülkemizdeki kayıp çocuklar sorununun giderek büyüyen ve ağır toplumsal sonuçlara yol açan bir mesele haline geldiğini öne süren Ergun, “Bu problemin en önemli kısmı da kaybolan çocukların büyük çoğunluğunun bulunamıyor olmasıdır” dedi.

Meseleyle ilgili resmi veriler konusunda da büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Ergun, kayıp çocuklar sorununun boyutlarını görmemizi sağlayan resmî verilerin yıllardır açıklanmadığını belirtti. “Söz konusu veriler TÜİK tarafından en son 2016 yılında açıklanmış ve bu tarihten sonra da konuyla ilgili herhangi bir veri açıklanmamıştır” diyen İYİ Partili vekil, hali hazırda, Türkiye'de, hakkında resmi olarak “kayıp” müracaatı yapılan ve halen bulunamayan çocuk sayısına dair kamuoyuna yansıyan güncel herhangi bir istatistik olmadığına dikkat çekti.

İYİ Partili Ergun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya kayıp çocuklarla ilgili şu soruları yöneltti:

"Ocak 2016 ile Eylül 2024 arasında kaybolan çocuk sayısına ilişkin Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir veri var mıdır? Eğer böyle bir veri varsa, Bakanlığınız kayıp çocuk sayısına ilişkin verileri nasıl elde etmektedir?

Ocak 2016 ile Eylül 2024 tarihleri arasında kaybolan çocukların kaybolduğu il, yaş grubu ve cinsiyete göre dağılımı nedir?

Ocak 2016 ile Eylül 2024 tarihleri arasında kaybolduğu veya kaçırıldığı tespit edilen çocuklardan kaç tanesi hakkında herhangi bir suç kaydı yapılmıştır?

Ocak 2016 ile Eylül 2024 tarihleri arasında kaybolduğu veya kaçırıldığı tespit edilen çocuklardan kaç tanesi hayatını kaybetmiştir, hayatını kaybedenlerin bulunduğu il, yaş grubu ve cinsiyete göre dağılımı nedir?

Ocak 2016 ile Eylül 2024 tarihleri arasında kaybolduğu veya kaçırıldığı tespit edilen çocuklardan kaç tanesi Bakanlığınızın koruması altındadır?

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde kayıp olarak kaydedilen çocuk sayısı ile bu çocukların il, yaş grubu ve cinsiyete göre dağılımı nedir?"

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.