Sıla bebeğin cinsel istismar davasında yeni gelişme!

Sıla bebeğin cinsel istismar davasında yeni gelişme!
Tekirdağ'da yaşanan üzücü cinsel istismar vakası sonrası, mağdur Sıla bebek ve ablası ile ilgili yeni gelişme.

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan Sıla bebek ve ablasının vasiliğini almak isteyen teyzesi Aslı Tatar, dava sürecinde önemli bir adım attı. Tatar, çocukların geleceği için vesayet davası açtığını açıkladı.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara uğramasıyla sarsılan kamuoyu, olayla ilgili yeni detaylara ulaştı. Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, yaptığı açıklamada, ailenin daha önce çocukları almak için vesayet davası açtıklarını ve annenin uyuşturucu kullandığını belirtti.

Tatar, "B.Y. cezaevine girdiği süreçte teyzeleri tarafından bebeklere gayet güzel bakılıyordu. Biz zaten bu olaylar olmadan önce vasilik davası açmıştık çocukları alabilmek için. Hatta vasilik davası ile ilgili bildiğim kadarıyla bu ayın 19'unda mahkemesi var. B.Y. cezaevine girdiğinde biz uyuşturucu kullandığını öğrendiğimizde, B.Y'nin çocuklara iyi bir annelik yapamayacağını, iyi bir birey olamayacağını düşünerek, vasilik davası açtık." dedi.

Aile, şüphelilerin en ağır cezayı almasını istiyor. Ailenin avukatı Ahmet Berksoy da, sosyal medyada gündeme gelen "Sıla bebeğin vücudunda bulunan diş izleri"nin eski tarihlere ait olduğunu belirterek, annenin çocuklarına bakan aile üyelerini daha önce karakola şikayet ettiğini ifade etti.

Soruşturma kapsamında anne B.Y. ve birlikte yaşadığı S.Ö. ile komşuları K.A. ve çocukları tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi ise devlet korumasına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki kız bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini ifade etmişti.

Sıla bebeğin sağlık durumu hakkında güncel bilgiler henüz paylaşılmadı.

Bu olay, çocuk istismarının ne kadar yaygın ve acımasız bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, çocukların korunması için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.