TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Yuh size; Kapı’da vizeyi nasıl kabullendiniz?

Yuh size; Kapı’da vizeyi nasıl kabullendiniz?

Bu Yunan adalarına gidip meze yiyip rakı içenlere sesleniyorum. Aynı zamanda böyle bir anlaşmaya imza atmayı da ulusça doğru bulmuyorum.

Bu bir şekilde Türk milletinin onurunu aşağılamaktır. Bunun başka bir anlatımı da yoktur.

-Bu kapıda vize almak bize yakışmaz

Türk milletinin onuru bu kadar ayaklar altına alınmamalıdır. Yunan adaları için kapıda vize uygulamasını, bir milletin onuruna yakıştıramıyorum.

-O kapıdaki zavallı halinizi çok merak ediyorum

Ben bunu kapıya gelmiş bir muhtaç insana yardıma benzetiyorum. O kapı da bekleyen Türklere soruyorum; “ Yunan kapısında beklerken o zavallı gibi duran duygunuzu çok merak ediyorum. Kesin bir alınmama korkusu ve endişesi yaşıyorsunuzdur?”

-Bir meze, bir rakı yemek için bunlar değer mi?

Madem gideceksiniz onurlu, gururlu gidecek yerler bulun oraya gidin. Bu onurlu, gururlu Türk kimliğimiz pasaportumuzu zavallı hallere de sokmasaydınız. Bir rakı bir meze için bu kadar onursuzlaşmak size yakıştı mı?

-Hadi iyisiniz Türkler diye dalga geçildi

Türklerin Yunan kapısında 7 gün vize almasını Yunan medyası “ Hadi iyisiniz Türkler 7 gün kaptınız” gibi Türk onurunu aşağılayıcı başlık attılar. Bunu nasıl azmettiniz?

-Türk turizimine büyük zarar verdiniz

Aynı zamanda bütün bunların bedelini gelecek de Türk turizimi de misli ile ödeyecek. Yunanlılar bunu reklam kampanyalarında kullanacak.

Türkler bile Yunanistan’ı tercih ediyor deyip neden tercih ettiklerini sıralayacaklar.

İşte sizin bir rakı ve meze keyifini Türk ekonomisi, esnafı ve milleti olarak koca bir ulusça ödeyeceğiz. Onun için Bir yuh da size Türkiye’nin kötü reklamını yaptığınız için. Tabii ki anlayana.

-Siz Türk esnafına kurban olun

Asıl sizin gözünüzü para bürümüş. 3 kuruş için Türk ulusunun onuruna, gururuna sırtınızı döndüğünüz için. Bazen devletler ulusça sıkıntı, çalkantılı dönemler geçirir.

Bunun değişik nedenleri olabilir. Dünya konjonktürü veya iç kaynaklı. İşte bir Kovid 19 salgını, Türkiye’nin yaşadığı büyük bir deprem, bitmek bilmeyen Rusya- Ukrayna savaşı gibi gibi bir sürü örnekler sayabiliriz.

Bugün işte en düşük emekli maaşına istenilen zammı yapamayan bir ülke ekonomimiz var. İşte ekonomimizin durum ortada iken, ülke ulusça hasta yatağında iken siz 3 kuruşluk keyif için bu ülkeye ve insanına sırtınızı dönmüş insanlarsınız.

Oysa, bu yarayı milletçe birlikte sarmalıydık. O beğenmediğiniz esnaf, otelcisi her zaman bu ulusun ve devletinin yanında olan insanlardır.

Onlar gerçekten zorda olmasa bunları yaşamazdık. Ancak bunu bile düşünmediniz.

O insanların ödediği maaşlardaki, elektrik, su ve bilumum bir sürü girdilerdeki artışdan bunların kaynaklandığını düşünüp saygı ve anlayış gösterip yanlarında durmadınız.

Bir kapı 7 gün açıldı diye sırtınızı dönüp gittiniz. Gitmekle de kalmayıp Türkiye’yi sonuçta kötüleyip Yunanistan’ı övdünüz.

Türk milleti sizin bu vefasızlığını asla unutmayacaktır.

Bu yazı toplam 500 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR