TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Aras ve Ayaydın Bodrum’a sahip çıktılar!

Aras ve Ayaydın Bodrum’a sahip çıktılar!

Gazeteci Tandoğan Uysal’a konuşan CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “Bodrum’a çok büyük haksızlık ediliyor” dediler.

-Ahmet Aras ve Aydın Ayaydın son noktayı koydular.

Bu yaz sezonunun başlamasıyla sosyal medyada Yunanistan ile yapılan kapıda günü birlik vize anlaşmasıyla başlayan Yunanistan adalarına gidiş uygulamasının bir anda Türk turizimine yönelik saldırıya dönüşmesi ve burada hedefe Türkiye’nin en gözde turizim merkezi Bodrumlu turizimciler ve esnafının konması üzerine CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, bu tartışmalara son noktayı koydular.

Her iki Bodrum sevdalısı ve siyasi isim Ahmet Aras ve Aydın Ayaydın, burada Bodrum’a çok büyük haksızlık yapıldığında birleştiler ve Bodrum’a sahip çıktılar.

-Ahmet Aras tek suçlu ülke ekonomisidir

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu işin suçlusu ne Bodrum esnafı, ne turizimcisi ne de Türkiye’nin başka bir yerindeki esnaftır.

Bunun tek suçlusun Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her tarafında fiyatların almış başını gittiğini, onun için kimsenin Bodrum’a dil uzatmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Aras şöyle devam etti:

“Yunanistan’da bizdeki kadar enflasyon yok ki, bizim giriş maliyetlerimiz 3 katına çıktı. Yunanistan’da geçen sene bir meze 5 Euro iken, yine 5 Euro.

Orada değişen bir şey yok. Bizde döviz yükselmedi. O nedenle bizim turizimciler girdilerdeki artışı, döviz yükselmeyince döviz bazında zam yaptılar. Bu nedenle biz sadece Yunanistan karşısında değil, tüm Akdeniz’ de pahalı kaldık”

-Ahmet Aras, “ülkemiz insanına sahip çıkma zamanı”

Ahmet Aras, Türk ekonomisin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Vatanımızı, milletimizi düşünüyorsak. Hem esnafımızın, hem de turizmcimizi bu süreçte yalnız bırakmamalıyız. Ülke olarak kötü bir dönemden geçiyoruz. Fedakarlık yapıp ülkemiz esnafına,turizmcimize sahip çıkmalıyız.

Büyük uluslar kötü günlerinde dayanışma göstermelidir”

diye konuştu.

-Toplumun her kesimi eskisi gibi tatillerini geçiremiyor

Ahmet Aras, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle herkesin mağdur olduğunu, geçmiş dönemdeki gibi tatillerini yapamadıklarını kaydederek, “Türkiye’de yıkım var. Türkiye’de herkes fakirleşti. Bodrum’da pahalı olduğu ileri sürülen o fiyatlar belli işletmelere ait. Her işletme aynı fiyatları uygulamıyor ki. Ancak bu Bodrum’un magazinsel değeri, basını da buraya doğru itiyor. Basınımız da burada duyarlı olması lazım. Yangına körükle gitmemesi lazım”dedi.

-Aras; “Türk turizimine sahip çıkacağız”

Turizim stratejik platformu olarak yakında Türk turiziminin içine düştüğü pozisyon hakkında açıklama yapacaklarını da kaydeden Ahmet Aras, “Türk turizmine sahip çıkacağız. Turizim Bakanlığımızın da bu kara propagandaya dur demesi gerekir. Konkordato yok. Ancak gerçekten de turizm tesisleri kapanma ile karşı karşıya. Resmi olarak Konkordato ilan eden otelimiz yok. Tesislerimizi korumamız lazım. Eğer tesislerimizi koruyamazsak rakiplerimizin gerisine düşerler” şeklinde konuştu.

-Ahmet Aras’tan hükümete çağrı

Ahmet Aras, Hükümet’e de seslenerek, “Türk turiziminin ayakta kalabilmesi için desteklenmesi gerekir. Bakanlığımız bu fiyatlarla Turizm yapılmaz deyip düğmeye basması gerekir.

Örneğin ucuz elektrik, su, vergi muafiyeti gibi önlemler düşünülebilir” dedi.

-Aydın Ayaydın’dan da Bodrum esnafına ve turizimcilere destek geldi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’da Yunanistan adaları ile Bodrum mukayesesinde Bodrum’un esnafına büyük haksızlık yapıldığına dikkat çekti.

Aydın Ayaydın, kapıda vize uygulaması ile Yunan adalarında hayat ucuz propagandası ile fazlaca bu işin köpürtüldüğünü kaydederek “Bodrum’un özellikle orta sınıf esnafına karşı büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum”dedi.

-Bodrum’un karşılığı Kos değil Mikonos’dur

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Bodrum’un fiyat skalasında Yunan adaları Kos ve diğer ufak Yunan adaları karşılaştırılmasında da büyük yanlışlık ve haksızlığın yapıldığına dikkat çekerek, “ Kos ve diğer ufak adalar Bodrum’un rakipleri değil ve olamazlar.Bu adalar Bodrum’un bir köyü veya mahallesine rakip olabilir.

Mesela Kos, Turgutreis e rakip olabilir. Veya bir başka mahalle veya köyüne.

Ayaydın Ayaydın; “Bodrum’un rakibi Mikonos’dur”

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Bodrum’a en büyük haksızlığın Bodrum’un Kos ve diğer küçük adalardaki restoran fiyat karşılaştırılması ile yapıldığını belirterek “Mikonos’daki fiyatlar neredeyse Bodrum’a yakındır.

Dolayısıyla Yunan adaları diye başta Kos olmak üzere diğer küçük adaları Bodrum’daki restoran fiyatları ile eşdeğer göstermek çok yanlıştır. O nedenle burada Bodrum’a çok büyük haksızlık yapılıyor”diye konuştu.

-Aydın Ayaydın, Bodrum’da her sınıfa hitap eden mekanlar vardır.

Aydın Ayaydın, lüks segmentteki mekanlardaki yüksek fiyat politikasını öne sürüp, Yunan adalarındaki üçüncü sınıf mekanlarla eş değer göstermenin yanlışlığına da dikkat çekerek

“ Bodrum’da her kesime uygun fiyatlı yerler vardır. Bodrum’a haksızlık edilmesin”dedi.

-Aydın Ayaydın’dan, lüks restoranlara dikkat etmeleri çağrısı

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, bu arasa lüks segmentteki restoranlara da uyarıda bulunarak şunları söyledi;

“Ancak, bir gerçeği de dile getirmekte yarar vardır. Lüks segmentteki mekanlar da işi biraz abarttılar. Uyguladıkları fiyat pılitikasını biraz gözden geçirmelerinde yarar var.

Geçen yıl full olan bu mekanlar, bu yıl, mekanlarını dolduramıyorlar.

Bindikleri dalı kesmeye devam ederlerse, korkarım zararlı çıkan onlar olur.

Bodrum bir markadır, bu markayı korumak ve daha yükseğe çıkarmak hepimizin görevidir.

Bu yazı toplam 739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR