TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Mehmet Şimşek bir Kemal Derviş olamadı!

Mehmet Şimşek bir Kemal Derviş olamadı!

Türkiye’de her gün gündem de bir şey oluyor. En düşük emekli aylığından tutun da başı boş sokak hayvanlarına ötenaziye gibi bir sürü sarsıntılı gündem ile Türkiye sarsılıyor.

Ancak günlük hayatın en büyük sorunu hayat pahalılığı, sürekli artan fiyatlar ve gelir ile gider arasındaki uçurumun sürekli büyümesidir.

-Böyle bir sarman olmaz

Türkiye öyle bir çıkılmaz sarmana girmiş ki bundan kurtulamıyor. Sürekli bir patinaj var. Sürekli bir çaresizlik var. Bunalım bunalım üzerine. Herkes isyanda. Herkes bir çözüm arıyor.

-Emekliye yapılan zam devede kulak

İşte en düşük emekliye 2,500 TL zam yapıldı. Yapılan zam devede kulak. Hiçbir şeye merhem olmaz.

Çarşı pazardaki fiyatlara bakıldığında emekliler yine memnun olmayacak. Sadece emekliler değil. Türkiye’de tüm gelir sahipleri isyanda. İşletme sahipleri iflasın eşiğinde.

Asgari ücretlisinden tut, memuruna kira geliri olanına kadar bu isyan sürüyor.

-Mehmet Şimşek bir Kemal Derviş olamadı

İzlenen yüksek faiz, düşük kur politikası bile bir nebze olsa bu gidişatı düzeltmedi. Bir günde de yüksek kura geçmek kaçınılmaz olur ise Türkiye ekonomisinin ve Türkiye’de yaşayanların durumunu düşünmek bile istemiyorum. Onun için bu ekonomiden sorumlu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikası beklenen yanıtı verememiştir. Bir yerde umut olan Mehmet Şimşek bir Kemal Derviş olamamıştır. Mehmet Derviş’in getirdiği yeni vergilerle yaşamda ekonomik daralma ile mücadele eden insanları bir de bu vergi ile ezmiştir.

-Esnafı vergi ile bir yere varılmaz

Mehmet Şimşek, vergi toplama uğruna esnafa da cezalar yağdırarak zor durumda olan esnafa haksız vergiler keserek hak ve hukuksuz davranmıştır. Sokağı ve esnafı dinleyen bu isyanları çok iyi bilir.

-Türkiye bugün bir Kemal Derviş mucizesi bekliyor

Rahmetli Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu 2001 yılı ekonomik krizinden sonra Amerika’dan Türk ekonomisi kurtaracak isim olarak getirilen Kemal Derviş dönemine tekrar geri dönmüş.

Zamanın da Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Hazine Müsteşarı olarak görevlendirilen Kemal Derviş, “ Süper Bakan” lakabı ile anılmıştı.

Kemal Derviş’in yaşama soktuğu ekonomik paket sayesinde Türkiye düze çıkmıştı. AK Parti’nin iktidara geldiği ilk 5 yılındaki ekonomideki rahatlığının ve başarısının Kemal Derviş’in ekonomi paketinin bir mucizesi olduğu da söylenir.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR