TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Türkiye Olarak Akıllara Zarar Durumdayız!

Türkiye Olarak Akıllara Zarar Durumdayız!

Türkiye tam bir Akıllara Zarar, yani kötü anlamda “ Hayret edilecek”bir ülke konumunda.
Hani bu kadar olumsuzlukları bir arada toplayan bir ülke olur mu derseniz, işte bu Türkiye için dersiniz.
Çünkü nereden tutarsanız tutun Türkiye adeta dökülüyor.
Ülkede insanlara gelecekten umudunu kaybetmiş. Ne genci, ne yaşlısı, ne de yeni doğan bebeği için bir şey vaat etmeyen bir ülkeden söz ediyoruz.
-Umudunu kaybetmiş bir ülke ve millet var
Bunu ben Türkiye’deki haber bültenlerinde görüşlerini belirtenlerden edinerek yazıyorum. Ülkede belki ilk defa gelecekten umudunu kesen insanlar bu kadar çok olmuştur.
-Bir tane olumlu haber olmaz mı?
Üniversite bitirenler iş bulamıyor. Faizler yüksek olduğu için ticaret ölmüş. Ne alım ne satım var. Ticaret dönmediği için devlete vergi girişleri de azalıyor. Enflasyonist baskı ile mücadelede para politikası kur’u dizginliyor.
Yüksek faiz politikası sadece yurtdışında para kazanmak için gelenleri zengin ediyor. Maliye bütçe açığını kapamak için gözü dönmüş bir şekilde yeni vergilerle milleti bunaltıyor.
Televizyon haber bültenlerinde ürettiklerinden para kazanamadıkları için ürünlerine zarar veren karpuz üreticisinden tutun domates üreticisine kadar uzanan bir yelpazede mağdur durumdaki insanları görüyorsunuz.
-Konumuz AK Parti CHP değildir
Öte yandan bakıyorsunuz, dağı tepesi madenleştirilen bir Türkiye manzaraları da ayrı bir mutsuzluk veriyor. İlginç olan bunları bizim seçtiklerimizin tarafından yapılmasıdır. Burada konu AK Parti, CHP’den çok şimdiye kadar ki, Türk siyasetinin işleyişidir. Bu olumsuzlukları televizyon başında otururken, izleyen siyasileri nasıl izlediklerini merakla bekliyorum.
-Evet Türkiye’de yaşıyorsunuz durum böyle
Bir ülkede yaşayanları için güzel haber olmaz mı diye sorarsanız? İşte Türkiye bunun için en güzel örnektir. Bir de bunun yanında iktidarın ve iktidar ortağı ile içsel çekişmesi ve birde bunlara diğer muhalefetin atlaması tam tüy dikiyor.
-Bu karabulutlar nasıl dağılacak?
Türkiye’nin üzerine düşen bu karabulutlar nasıl kalkar, nasıl eski güneşli günlerine kavuşur onu kimse bilmiyor?
Bir şeylerin düzelebilmesi kimyasal olarak bir patlamanın olması gerekir. Türkiye o noktaya doğru ilerlemektedir. Onun için Türkiye’de bugün için eksilen birlik ve beraberliğin sağlanması tek çaredir.

Bu yazı toplam 320 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR