WhatsApp’ın kurucusu Marmaris’te

 MUHABİR
Jan Koum’un sahibi olduğu 68 metre büyüklüğünde, 40 milyon dolar değerinde olan Nebula Yat Destek Gemisi Muğla’nın Marmaris İlçesinde bulunan “Emel Sayın” koyunda görüntülendi.

Jan Koum, Ukraynalı ve Amerikalı girişimci ve bilgisayar programcısı. Brian Acton ile beraber bir mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın kurucu ortağı ve CEO'suydu.

Jan Koum’un sahibi olduğu 68 metre büyüklüğünde, 40 milyon dolar değerinde olan Nebula Yat Destek Gemisi Muğla’nın Marmaris İlçesinde bulunan “Emel Sayın” koyunda görüntülendi.
Muhabirimiz Kenan Gürbüz, tarafından görüntülenen “The Evolution Nebula” superyachtfan.com’da yer alan bilgilere göre, Astilleros Armon'un katamaran destek gemisi serisinin üçüncü yatı. 68 metre uzunluğundaki Nebula, 20 knot azami hıza ve 16 knot seyir hızına sahip. Gemi 8 misafir ve 10 mürettebat kapasitesine sahip. Gemin sahibi ise WhatsApp kurucusu olan Jan Koum, geminin bugün piyasa değeri 40 milyon dolar.

DÜNYACA ÜNLÜ MİLYARDER

Jan Koum 1976 Kiev doğumlu, Ukraynalı ve Amerikalı girişimci ve bilgisayar programcısı. Brian Acton ile beraber bir mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın kurucu ortağı ve CEO'suydu. Facebook tarafından uygulama Şubat 2014'te 19,3 milyar ABD Doları karşılığında satın alındı.
Koum, 2014'te, 7,5 milyar dolar ile Forbes'un en zengin 400 Amerikalı listesinde 62. sırada girdi. 21 Temmuz 2020 itibarıyla net değerinin 10.1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve Forbes'de 47. sırada yer alıyor.
2016'nın ilk yarısında Koum, toplam hisselerinin yaklaşık yarısı olan 2,4 milyar dolardan fazla Facebook hissesi sattı. Hala 2,4 milyar dolarlık Facebook hissesine sahip olduğu tahmin ediliyor.
30 Nisan 2018'de Koum, WhatsApp'tan ve Facebook ile olan anlaşmazlıklar nedeniyle Facebook yönetim kurulundan ayrıldığını duyurdu.

YILLIK İŞLETME MALİYETİ 4 MİLYON DOLAR

Değeri 40 milyon dolar olan Nebula’nın yıllık işletme maliyetleri ise 4 milyon civarında seyrediyor. Nebula gemisini inşaa eden Astilleros Armon ticari ve askeri gemilerin inşasında uzmanlaşmış bir İspanyol gemi inşa şirketi.
1951 yılında kurulmuş ve merkezi İspanya'nın Navia şehrinde bulunuyor. Şirket, römorkörler, feribotlar, balıkçı tekneleri, yat destek gemileri ve deniz devriye botları dahil olmak üzere çeşitli gemiler inşa etti. Aynı zamanda gemilerin onarımını ve dönüşümlerini de üstleniyor.. Önemli projeler arasında Yol Bulucu, Bulutsusu ve Hodor, yer alıyor.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.