TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Aysun Türkoğlu’na sahip çıkabiliyor muyuz?

Aysun Türkoğlu’na sahip çıkabiliyor muyuz?

Türklerin gururu olan Aysun Türkoğlu, Okyanus Yedilisi serüvenini tamamlamak için rekorları kırmaya devam ediyor.

Peki Aysun Türkoğlu’nun başarıdan başarıya koşan başarılarında devletimiz nerede?

Takip ettiğim kadarıyla Vestel şirketinin desteğinde bu başarılara imza atıyor. Onun için devletimizin de artık Aysun Türkoğlu’nun bu başarılarını görmesi ve desteğini vermeli.
Ödül her zaman bir başarı için en büyük teşviktir.

Aysun Türkoğlu’nu tanıyalım

Aysun Türkoğlu, Bodrumlu başarılı bir açık su yüzücüsüdür. Kendisi özellikle uzun mesafeli yüzme yarışlarındaki performansları ile tanınır. Genç bir Türk kızı olarak rekorlara imza atıp Türk bayrağı ile gururumuz olmaya devam etmektedir

-Ben onu Manş denizini geçmeye hazırlanırken Paşatarlası’nda tanıdım

Aysun Türkoğlu’nu ben Manş denizini geçmeye hazırlıklarında Paşatarlası’nda yüzerken tanıdım. Aynı zamanda babası Mustafa Türkoğlu’nu da bir antrenörü gibi sahilde elinde kronometre tutarken görmüş ve onun antrenörü sanarak tanışmıştık.

-Mustafa Türkoğlu’da örnek bir baba

Her zaman baba Mustafa Türkoğlu kızının yanı başında Türkiye için örnek baba olmuştur. Hem Aysun Türkoğlu’nun hazırlanışında hem de yarışlarda rekor kırarken yanı başında olmuş ve manevi desteğini vermiştir. Onun için Türkiye’ye örnek bir baba olduğu için onu da buradan ayrıca kutluyorum.

-Baba ile kızının mücadelesi

Aysun Türkoğlu’na ilgim “ Baba ile kızının” mücadelesi olarak dikkatimi çekmiş. O günden sonra Aysun Türkoğlu’nu hep yakından izlemiş ve başarılarından mutlu ve gurur duymuşumdur.

Aysun Türkoğlu, bu sporcululuğunda özellikle cesareti ve dayanıklılığıyla dikkat çekmiş ve bu alanda birçok önemli başarıya imza atmıştır.

Özellikle Boğaz geçişleri ve açık deniz maratonları gibi zorlu parkurlarda yer alarak her zaman Türk bayrağı ile adını genç bir Türk sporcusu olarak duyuran Aysun Türkoğlu’na Türkiye yeterince önem vermiş midir diye de hep merak ederim.

-Artık Cumhurbaşkanlığı makamında görmeliyiz

Bodrum'un sıcak denizlerinden gelen deneyimi ve disiplini sayesinde, yüzme dünyasında ilgi çeken Aysun Türkoğlu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan’ın yanında göremedik. Daha önceki başarısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun makamında görmüştük. Aysun Türkoğlu, ayrıca kendi başarısı ile bir genç Türk kızı olarak kırdığı rekorlar ona artık milli sporcu ünvanı da getirmelidir.

Türkiye’de açık su yüzücülüğü, doğa şartları ve mesafelerin zorluğu nedeniyle büyük bir azim ve dayanıklılık gerektirir. Aysun Türkoğlu da bu alanda kendini kanıtlayarak örnek bir sporcu olmayı başarmıştır. Onu bir kez daha gönülden kutluyor ve bu başarılarının devamını dilerim.

-Aysun Türkoğlu Manş’ı geçen en genç Türk yüzücüsü

Aysun Türkoğlu deyince akılla gelen ilkleri 14 yaşında yüzmeye açık su branşıyla devam etti. Genel olarak 5-7,5-10 kilometrelik mesafelerde yarışıyor. İlk katılmış olduğu uluslararası Aquamasters yüzme yarışmasında 6 Km’lik parkurda kadınlar klasman 1.si oldu.

2022 Temmuz ayının 29’u 30’a bağlayan gecesinde İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizini 16 saat 28 dakika ve 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu.

Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu.

Aysu Türkoğlu son olarak Catalina Kanalı'nı başarıyla yüzerek geçerek Açık Su Yüzme'nin Triple Crown (Üçlü Taç) unvanı da alarak yeni bir rekora da imza armıştır. Aysu Türkoğlu bu başarıyla Triple Crown unvanına sahip en genç Türk sporcusu olmuştur. Aysun Türkoğlu’nun
Ocean's Seven (Okyanusun Yedilisi) serüvenini tamamlaması için yalnızca üç parkuru kaldığı ve bu tarihi yolculuğunda başarılar dilerim. Ayrıca bu
Parkurlarda da aynı başarıya imza atacağından eminim.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR