TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tüm öngörülerim doğru çıktı!

Tüm öngörülerim doğru çıktı!

Yılın büyük bir bölümünü İsveç’te geçiriyorum. İsveç’ten Türkiye’yi ve daha çok Bodrum’u yazıyorum.

Yazılarımı tabiatıyla sevenlerde sevmeyenlerde var. Ancak okunan biri olduğumu rakamlar ve yorumlar gösteriyor.

İsveç’ten Bodrum’u ve Türkiye’yi düşünerek ve mukayese ederek yazdığımdan olsa gerek benim pencerem daha farklı oluyor.

-Ben farklı bir yazarım.

Bir yarım Türkiye’de şekillenmiş bir yarımda İsveç’te pişmiş biriyim. Türkiye’de zamanın en iyi haber ajansı Anka Haber Ajansı’nda yetiştim. İsveç’te de yaklaşık 25 yıl Hürriyet Gazetesi’nin İsveç Temsilciliğini yaptım.

Benim bu süreçte bir gazeteci olarak öğrendiklerim var. Örneğin hem muhalefet hem de teşvik yönünde bir misyonumuzun olduğuna inanıyorum.

-Evet Ahmet Aras’ı övdüm ve sahip çıktım

Örneğin geçmişte eski Bodrum Belediye Başkanı ve bugünün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ı övdüğümde, eleştirdiğimde olmuştur. Ancak yakından tanıdığım biri olarak genel olarak ona inanan biri olarak desteklemişimdir. Bunu da yalanlamıyorum. Süreç itibarıyla bakıldığında da en doğrusunu yapmışım. Seçim sonuçları da beni teyid etti.

-CHP’de Ahmet Aras dedi

Ancak yazılarımla sahiplendiğim Ahmet Aras, partisi CHP tarafından da takdir edilerek Muğla Büyükşehir’den aday gösterilerek seçimi partisine kazandırmıştır.

O vakitler Türkiye’nin en başarısız Başkanı olarak gösterilen Ahmet Aras, girdiği seçimde yüzde 55,01 gibi bir sonuç ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu çok önemli bir seçim sonucudur. Bodrum’daki 5 yılını karalamaya kalkanlara yönelik de bir büyük başarıdır.

-İlle de Bodrum’da yaşamam gerekmiyor

Beni takip edenler çok iyi bilir Bodrum’da yaşamasamda İsveç’ten yazdığım öngörülerimin hepsi tek tek çıkmıştır. Zaman beni doğru çıkarmıştır.

Bazı yazarlarda hep kara leke çalmakla uğraşarak kendilerini zirvede tutmak ister ve azınlığın bulunduğu tribüne oynarlar.

Akıllarınca doğrunun yanındalardır. Ancak seçim sonuçlarına bakarsanız ben hep doğru çıkmışımdır. Zaman beni doğru çıkarmıştır.

-Tamer Mandalinci adını ilk ben telaffuz ettim

Nitekim 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de CHP’den bir sürü aday adayı çıktı. Tamer Mandalinci adını ilk ben telaffuz ettim ve eğer Tamer Mandalinci aday gösterilmez ise ve seçilmez ise ben gazeteciliği bırakırım iddiasında bulunmuştum.

Nitekim bu iddam ve öngörüm de aynen doğru çıkmıştır.

-Neden bugünkü yazımda böyle özgüveni yüksek ve kendimi öne çıkarıyorum?

Bazı takipçi okurlarım sağolsunlar benim yazılarımı eleştiriyor ve olumsuz yorum yazıyorlar. Hatta bana küfür ettiklerini özelden yazanlarda var. Türkiye’de her yazarın yazılarını sevenlerde sevmeyenleride vardır. Bu doğaldır. Ancak genel anlamda o yazarlar daha çok okunur ve sevilir.

Yazılarıma gelen tepkilere baktığımda bunu çok iyi fark ediyorum. Bir kere Türkiye’de herkes her şeyi çok biliyor ve olur olmaz konuşuyor.

Avrupa’da böyle bir şey bir kere yok. Avrupa’nın hiç bir ülkesinde televizyon kanallarında saatlerce televizyon ekranları bir konuyu iddia eden insanlar tarafından meşgul edilmez.

Türkiye’de herkes her şeyi çok iyi biliyor. Ancak seçilmiş ve ülkeyi yönetmek için gelenler ise hiç bir şey bilmiyor. Türkiye’ye dışardan baktığımda adeta ateş topu olmuş bir daire gibi yanıyor.

Herkes her şeye olumsuz, kimse olumlu bir şey düşünmüyor.

İşte en son Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin göreve gelişinin 4. ayının değerlendirmesini olumlu yazdım.

Bir azınlık vay efendim diye ayağa kalkıp, yok efendim İsveç’te yaşayan biri olarak Tamer Mandalinci’nin bu sürecini çok abarttığımı “yağcılık” yaptığım gibi yorumlarda bulundular.

Tabii ki, çok sayıda kişide Tamer Mandalinci’yi destekleyen ve yazıma beğenilerini koydular. Gazetecilik böyle bir şey herkesin her şeyi beğenmeleri gerekmiyor.

-Kompleksim hiç yoktur

Ancak benim yazılarımı beğenmeyenler aynı şekilde Ahmet Aras’ı desteklediğim için de o zamanlar “ Yağdanlık” yakıştırmasını bana yapmıştı.

Böyle saçma yakıştırmalara hiç aldırış etmem. Çünkü öyle bir yağcılığa hiç ihtiyacım yok. Ben doğru bildiğim yönde gazetecilik yapıyorum. Gazeteciliği terörize edenler hep marjinal kalmıştır.

-Benim gibi düşünen yüzde 55,01varmış

Ancak ne kadar doğruymuşum ki, Ahmet Aras. Muğla seçmeninden aldığı yüzde 55,01 oy ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

O günlerde Bodrum’da hiç bir gazeteci benim öngörümü yapmamıştı. Hatta Ahmet Aras, için anket sonuçları yayınlandığını en kötü Belediye Başkanı algısı yaratılıyordu.

Ancak ben farklıydım. Tüm öngörülerim Bodrum’dan 3 bin 800 kilometre uzaklıktan tuttu.

Tamer Mandalinci için de bir öngörüm var. Ancak bunu açıklamak daha erken.

Bu yazı toplam 506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR