TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Neden sadece Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in sesi duyuldu?

Neden sadece Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in sesi duyuldu?

Türk turizimi ve Bodrum turizimi, bu yaz sezonu başlangıcında, bir dış Kumpas ile yattı kalktı. Sosyal medyada bu fırtına da ulusal düzeyde devam ediyor.

İlk önce Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Başkanlığında bir basın toplantısı ile Bodrum’a yönelik karalama kampanyasını duyduk. Bu basın toplantısına katılan Bodrum sivil toplum örgüt başkanları arasında bulunan Bodrum Otelciler Derneği (Boder)Başkanı Ömer Faruk Dengiz’i daha sonra hem ulusal, hem de yerel medyada hem yazılı, hem sözlü hem de televizyon canlı yayınlarına katılarak Bodrum’u yönelik iddiaları hem yalanladı, hem de ses getiren açıklamalarda bulundu.

-Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz’e Bodrum’un vefa borcu vardır

Kısacası Bodrum’un bu kutsal davasında Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz’e her Bodrumlu’nun Bodrum’u cansiperane savunduğu için bir vefa borcu vardır. Dengiz, Bodrum’u temsil eden diğer örgüt başkanları gibi sessiz kalmamıştır.

Bodrum turizimini ve esnafını haklı davalarında adamlar gibi savunan Ömer Faruk Dengiz, bu karalama kampanyasında adeta bayrağı düşürmeyen bir yiğit gibi her yerde vardı ve konuya çok hazırlıklı ve alt yapısıyla, çok sağlam olan açıklamalar ile özellikle canlı yayınlarda ses getirici açıklamalarda bulundu.

-Fatih Altaylı Ömer Faruk Dengiz’i referans göstererek Bodrum’a yönelik algıyı püskürttü


Örneğin Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz’in bu krizi yönetirken yaptığı başarılı savunmalar sonucunda Türkiye’nin tanınmış ve ses getiren gazetecisi Fatih Altaylı’da Ömer Faruk Dengiz’in açıklamalarından etkilenerek Bodrum turizimini ve esnafını destekleyen açıklamalar yaptı.

Bu açıklamalar sosyal medyada da yayınlanarak ses getirdi. Bodrum’u karalayan bu algı operasyonunu bir şekilde ulusal boyutta püskürttü.

-Ömer Faruk Dengiz, algı operasyonunu kırmayı başardı


Kısacası Sezar’ın hakkını Sezar’a verecek olursak, Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Yunan turizimini övgüler yağdıran Türk turizimini ve Bodrum’u yere vuran propagandaya karşı aslanlar gibi karşı durdu.
Bu algı operasyonunu tersine çevirmesini bildi. Bu süreçte bende karınca kararınca köşe yazılarımda ona destek verdim. Bu süreci birlikte takip ettik.

Oysa Bodrum’daki diğer örgüt başkanlarını da Bodrum’u karalayan bu kampanyada görmek isterdik. Ancak maalesef üzülerek söylüyorum buna tanık olmadık.

Oysa konu Türkiye ise ve Bodrum üzerinden gol atılmak isteniyor ise karşı duruşu birlikte ve uzun süreli yapmak gerekir. Bir basın toplantısı yapmakla ve sonrada başı kuma sokmakla bir yere varılmaz.

-Turizim Bakanı Ersoy bile sessiz kaldı

İşin en ilginci de Türk Turizimi yerden yere vuran, Yunan turizimini göklere çıkaran bu kara kampanya ile ilgili Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da sesiz kalmasıdır.

-5 stratejik başlıktan sadece kapıda vize yaşama geçti

Bu yaşanan tek taraflı anlaşmada, insan ister istemez, acaba Yunan turizimine destek olalım diye mi Bakanlık alel acele bu kapıda vize anlaşmasını imzaladı dedirten bir yaklaşıma da kapılıyor.

Çünkü Yunanistan ile stratejik anlaşma başlıkları arasında sadece kapıda vize yoktu. Tarım’dan tutunda iki ülke arasında mülteciler, kültür, ticaret gibi bir çok konu başlığı vardı.

Ancak kapıda vize uygulaması her nedense bir anda önceliğe geçti. Diğer stratejik anlaşmaların ise bu süreçte esamesi bile okunmadı.

Tabii ki, bu da işin ilginç ve en düşürücü tarafını oluşturdu.

-Ömer Faruk Dengiz’i alkışlıyor ve kutluyorum

Bodrum Otelciler Derneği (Boder) Başkanı Ömer Faruk Dengiz’i bu başarısından ötürü Bodrum adına kutluyor ve alkışlıyorum.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR