TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Devlet artık konuya el atmalı!

Devlet artık konuya el atmalı!

Kıyılar Halkın ise ve bu Anayasal Hak ise bu Bodrum’daki Kumbahçe sahilinden başlar. Eğer siz Kumbahçe’ye bir şey yapamazsanız, demek ki, bir şey yapamıyorsunuz demektir.

-Artık bıçak kemiğe dayandı.

Buradan artık dönüşte yok. Bugün Paşatarlası neyse, Kumbahçe’de o’dur. Bunun ötesi de yoktur.

Yasa her yerde aynıdır. Öyle geçen seneki gibi 500 metre ileride Kumbahçe’ye ayrıcalık, Paşatarlası’na bir sandalye koydurmam anlayışından vazgeçin.

Herkes bu ülkede sorumluluğunu bilmeli. Devlet önce vatandaşının yanında olmalı. Burada adam kayırmacılık olmaz. Torpil olmaz. Yok efendim Belediye Meclis üyesinin yeriymiş olmaz. Olmaz da olmaz.

Ne olmalı, vatandaşın dediği olmalı. Adalet olmalı. Barış olmalı. Mutluluk olmalı. Ülkeyi yönetenlerin asıl görevleri gereği olan şeylerin olması olmalı.

-Madem adalet al sana adalet

Hep bu ülkede adaletten, adil olmaktan konuşuruz. Al sana Anayasal bir hak. Dibine kadar uygula. Seni tutan kim? Eğer 3-5 hatırı sayılır kişi ise işte orada dur derim. Bu ülkede hatırı sayılı kişilerle eğer bu Anayasal yaşama geçirilmiyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir.

-Bu kıyı şeridi konusu artık halka bırakılmalıdır

Yıllardır, bu halk sahiller bizim diyerek isyan eder. Bir türlüde verilmez. Neden verilmez diye düşündüğümde de ister istemez akla işin arkasında bir rant kavgası mı var? diye çirkin düşünceler ister istemez geliyor. Tabi ki bütün insanlarda zan altında kalıyor. Nedir bunlar, rüşvet, yolsuzluk akla gelebilecek her türlü pislik gibi. Onun için bu konuya devletin el atması artık zorunluluk aldı.

-Devlet artık sert yumruğunu masaya vurmalı

Buradan Muğla Valisi Dr. Sayın İdris Akbıyık başta olmak üzere Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’e Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’ye çağrıda bulunuyorum. Artık bu rezalet önlensin. Devlet gerekeni yapsın. Konu Kumbahçe, Paşatarlası değil. Konu Anayasal hakkın yaşama geçirilmesidir. Yoksa herkes bu işin altında kalır.

-Kumbahçe lobisi devletten güçlü mü?

Artık sokak da Kumbahçe lobisi diye bir şeyden konuşuluyor. Bu lobi Kumbahçe’ye destek veriyormuş. Paşatarşası’ndaki esnafa da bir tek masa attırmayacak diye. Resimlerde hepimiz gördük Kumbahçe’de “ Kıyı şeridi halkın” diyen göstericiler sahili kaplayan masa ve sandalyeler yüzünden yürüyemiyorlardı.

Tandoğan Uysal/Stockholm

Bu yazı toplam 760 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR