TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bir mülteci sorunumuz eksikti!

Bir mülteci sorunumuz eksikti!

Türkiye’nin sorunları yetmiyormuş gibi bir de mülteci sorunu patlak verdi.

Türkiye’nin 3 en önemli sorunu geçim sıkıntısı ve yüksek enflasyon, önlenemeyen mülteci sorunu ve laik karşıtı güçlenen dini akım olarak sıralamıştım.

Sosyal medyadaki bu paylaşımım değişik ideolojik görüşlerdeki takipçilerim arasında yoğun ilgi gördü.

Günlük yaşantısında her gün hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon ile ne yapacağını bilmeyen Türk vatandaşları bir de buna özellikle ülkeye gelmiş milyonlara aşan nüfusuyla karşılarında Suriye ağırlıklı yabancı nüfusuyla karşılaşınca patlamaya hazır bir bombaya dönüştü.

İşte dün Kayseri’de yaşananlar bunu bir başlangıcıdır. Buna belki yakın bir tarihte başka şehirlerde eklenecektir. Çünkü şartlar buna çok müsait.

-Mülteci alımında artık kapıları kapamalıdır

Onun için AK Parti iktidarı ekonomi ile mücadele ederken bu mülteci sorununu nasıl çözecek o konuda da bir programını açıklaması lazım.

Türkiye artık mülteci alımında kapasitesinin çok üzerinde mülteci aldığı için burada artık kapıları kapaması da şarttır.

Yıllardır mülteci alan Avrupa’da Türkiye kadar mülteci almasa da kapılarını çoktan mülteci alımına kapamıştır. Artık Avrupa’da mülteci istemeyen partiler ortaya çıkmış sırf bu siyasetleri nedeniyle parlamentoya girip hatta hükümet olma durumuna yükselmişlerdir.

Demek istediğim Avrupa’da durum bu kadar ciddi bir noktada iken Türkiye bu konuda yumuşak davranmamalıdır.

-Türkiye’deki laik rejimde tehdit altında

Türkiye’nin ayrıca rejim olarak laik kalma gibi bir hassasiyeti de vardır. Suriye başta olmak üzere Irak, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelenler, rejimi tehdit eden yanları da olduğu için Türkiye’nin tüm dinamiklerinden tepki alan özellikleri barındırıyor.

Bir de zaten son yıllarda içeride laiklik karşıtı grupların gövde gösterisindeki artış bu mülteci akım ile birleştiğinde Türkiye’yi ayrıca rahatsız ediyor. Türk vatandaşları hem ekonomideki olumsuzluklar hem de laik Cumhuriyet rejiminin tehlikeye gireceğinden kaygı duyarak çaresiz bir durum ile karşı karşıyadır. Durum vahimdir ve acil önlen alınmasını gerektiriyor.

Bu yazı toplam 580 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR