TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, deniz kıyısını doldurma iddialarım üzerine soruşturma başlattı!

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, deniz kıyısını doldurma iddialarım üzerine soruşturma başlattı!

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Paşatarlası’ndaki deniz kıyısının doldurulması iddalarına yönelik yazımdaki suç duyurum üzerine harekete geçerek soruşturma başlattı.

-Soruşturma da geçen yıl kesilen ceza da araştırılıyor.

CHP Bodrum Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Cano adlı restoranın işletme sahibi Candan Topdemir’in Paşatarlası’ndaki restoranının önündeki deniz kıyısını geçen yıl denizi yasal olmayan yollardan doldurduğu için Muğla Tarım ve Orman Müfettişleri tarafından kesilen para cazasını neden ödemediği konusu da bu soruşturmada ayrıca araştırılacak.

-Muğla Tarım’ın resmi Facebook sayfasında para cezası kesildiği ilan edilmişti.

Yazımda geçen yıl Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü müfettişlerinin deniz kıyısını doldurma alanındaki tespitleri sırasında çekilmiş fotoğrafları Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi Facebook sayfasında yasal olmayan yollardan denizi doldurulan işletmeciye para cezasının kesildiği bilgisi yer alıyordu.

-Bu cezanın neden ödenmediği de soruşturuluyor.

Ancak bu kesilen cezanın daha sonra zamanın mülki amirinin insiyatifi ile kaldırıldığı bilgisi de Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü müfettişleri tarafından açıklanmıştı.

Bu konuda çeşitli spekülasyonlar olduğu için Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı geçen yıl ki, cezanın neden ödenmediğini de soruşturmaya dahil etti.

-Bodrum Belediyesi’nin ilişkisi de soruşturuluyor.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konudaki yazımdaki iddialar ve delilleri değerlendirerek Candan Topdemir’in CHP Bodrum Belediye Meclis üyesi olarak, restoranının önündeki deniz kıyısını doldurmada nüfusunu kullanıp kullanmadığını, deniz kıyısını doldurma sırasında fotoğraflarda da tespit edilen araçların Bodrum Belediyesine ait olup olmadığını ve Bodrum Belediyesi’nin bu doldurmaya ilişkisinin olduğuna yönelik iddaları soruşturmaya aldı.

Ayrıca bu seneki deniz doldurmanın yasal yollardan olmadığının doldurduğunun tespitinde para cezası kesilip kesilmediği de ortaya çıkacak.

Bu yazı toplam 508 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR