Cüneyt Erdan

Cüneyt Erdan

Muğla stat konusunda cezalandırılıyor mu?

Muğla stat konusunda cezalandırılıyor mu?

En büyük marka değerimizdir Muğlaspor. Çocukluk aşkımız, en büyük sevdamızdır Muğlaspor. MUĞLA markasını yurdumuzun her yerinde gururla temsil eden bir kulüptür Muğlaspor. Yıllardır Türk futboluna sayısız yıldız futbolcu kazandıran kulüptür Muğlaspor. 9 uluslararası branşta ilimizi temsil eden ve yüzlerce gence spor yaptıran büyük bir tutkudur Muğlaspor.
Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak yıllar sonra yeniden profesyonel liglere dönen Muğlaspor’umuzda bugünlerde stat krizi yaşanıyor. Takımın maçlarını oynadığı Atatürk Stadı’nın depreme dayanıksız olması nedeniyle aylardır yaşanan stat krizi bir türlü aşılamıyor.
Bu konuda bize ulaşan Muğlalılar stadın olduğu yerde ya yeniden yapılmasını yada kısım kısım yıkılarak tadilatın tamamlanmasını istiyor. Yıllar sonra yeniden profesyonel liglere geri dönen Muğlaspor maçlarını en azından bir yıl daha bu statta oynamak istiyor. Bir ara maçların Ortaköy Sahasında oynanacağı konuşuluyordu. 3. Lig maçlarına bu imkanlarla Ortaköy Sahasının nasıl ev sahipliği yapacağı da büyük bir merak konusu.
Şimdi gelelim esas konuya. Türkiye’nin değişik illerinde takımı bile bulunmayan illere uzay çatılı modern statlar yapılırken, Muğla’mıza neden böyle bir stat yapılmıyor? Muğla spor ve siyaset anlamında cezalandırılıyor mu? Ülkeye turizm, mermer ve diğer sektörlerde ciddi ekonomi girdisi sağlayan MUĞLA modern bir stadı hak ermiyor mu?
Geçtiğimiz seçimde AK Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Aydın Ayaydın Muğla merkez, Bodrum ve Fethiye için stat projeleri açıklamıştı. Bu projelerin en kısa zaman da hayata geçirilmesini gönülden diliyorum.
Yazımı kaleme alırken Muğla Atatürk Stadında çalışmaların başlayacağı haberini aldım. Ancak biraz bilgiye ulaştığımda şoke oldum. Stadın yıkılacak tribünlerinin yerine çelik tribünlerin yapılacağını üzülerek öğrendim. Biz güzel bir stat beklentisi içindeyken böylesine basit bir çözüm ilimize yakışmıyor.
Stattaki sorun çözülmeyince yeni sezona hazırlanan Muğlaspor yönetimi de saha reklamı konusunda elleri bağlı durumda kaldı. Muğlaspor yönetimi saha içi reklamları konusunda geçtiğimiz sezon çok başarılı olmuştu. Bu sezon öncesi stat sorunu tam olarak çözülemediği için yönetim kurulu büyük ihtimalle bu gelirden yoksun kalacak. Umarım saha sorunu biran önce çözülür ve güzel Muğla’mız hak ettiği tesise sahip olur. Kalın sağlıcakla.

Bu yazı toplam 1619 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cüneyt Erdan Arşivi
SON YAZILAR