TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tamer Mandalinci’lere sahip çıkalım!

Tamer Mandalinci’lere sahip çıkalım!

Bodrum Belediye Başkanı olduğundan beri Tamer Mandalinci’yi ilk defa dünkü Ortakent’te temeli atılan Bodrum İtfaiye Hizmet Binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada iki kez dilinin sürçtüğünü gözlemledim.

Bu beni bir gazeteci olarak neden olabilir diye düşündürdü?

Temel atma töreninde konuşmaya gelen ve şimdiye kadar başarılı konuşmaları dikkat çeken Tamer Mandalinci, temel atma töreninde eski akıcı dilinden uzak bir akıcılıkta konuşurken, temel atma diyeceğine de açılışı şeklinde dili sürçtü ve hemen düzeltti.

-Konuşması eski akıcılığından uzaktı.

Çünkü Tamer Mandalinci, gerek seçim mitinglerinde daha sonra da katıldığı televizyon canlı yayınlarında ve gerekse de medya önünde katıldığı törenlerde hem diksiyonu, hem de konuşmada çizdiği başarılı performansı ile dikkatleri üzerine toplamıştı.

O nedenle Tamer Mandalinci’nin bu konuşmasındaki performans düşüşü beni etkiledi ve yazıyı yazdırdı.

-Tamer Mandalinci’lere sahip çıkalım

Türkiye’de Tamer Mandalinci gibi eğitimli, dinamik, vizyon sahibi genç siyasetçi sıkıntısı var. Böyle siyasetçilere sahip çıkmak gerekir. Avrupalılar böyle değerlere sahip çıktığı için ilerliyorlar.

-Seçim bitti kendisini yaz sezonunun içinde buldu

Göreve gelişinden 4 ay geçti. Yaz sezonu ile bir anda kendisini sahada ve bir sürü sorunla boğuşmada buldu.

Gönlünü siyasete, Bodrum’a vermiş pırıl pırıl bir genç. Üstüne üstlük mimar, siyasi kökeni olan varlıklı bir aileden geliyor.

Tam bir Atatürk ve Cumhuriyet aşığı ve ülkesi ve Bodrum için elinden geleni yapmak isteyen 30 yaşındaki bir genç.

-Kötü niyetliler bu ne yağcılık diye ortaya çıkarlar

Şimdi benim kötü niyetli olarak nitelediğim kişiler bir sürü asılsız suçlamalarda bulunacak. Onlara hiç aldırış etmiyorum. Ben doğru bildiğimin peşindeyim.

Benim 40 yıllık Avrupa tecrübem var. Bir kere insanlara saygılı olmak gerekir ve bu kişi seçilmiş ise konu kapanmıştır. Demokrasi işte budur. Tahammül etmektir. Bu başka bir parti adayı da Tamer Mandalinci’nin yerinde olsaydı bu anlayış benim için geçerliydi.

-Sağduyulu yaklaşım değildir

Her olumsuz şeyde faturayı Tamer Mandalinci’ye çıkarmak sağduyulu bir yaklaşım değildir. Her olumsuz şeyin arkasında Tamer Mandalinci deyip yıpratmak demokratik de değildir. Ancak kötü amaçlı siyasi anlayışta maalesef en yakışan yıpratma bu şekilde oluyor. Şık ve mertlikten de uzaktır.

-Konu Bodrum ise her zaman iyi satar

Bir kere Bodrum isimi medyacı olduğum için çok iyi bilirim, haber anlamında çok iyi satar.

Bodrum’da her şeyin bir sansasyonel haber niteliği vardır.

İşte çöp toplanmadıysa, yahut konteynerin içi yerine dışına atılan çöplerden bir kare fotoğraf çekin yarın ulusal medyada gündem yaratabilir. Bunlar dünde bugünde yaşanan vakalardır.

-Bodrum’da Başkanlık ateşten gömlektir

O nedenle Bodrum Belediye Başkanlığı ateşten gömlektir. Geçmiş Bodrum Belediye Başkanları Mehmet Kocadon, Ahmet Aras az çekmemiştir.

Ne diyelim Tamer Mandalinci’ye sahip çıkıp görevinin sonuna kadar desteğimize sahip çıkmalıyız. Tamer Mandalinci’de bunlara alışmalıdır.

Bu yazı toplam 456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR