Operatör zamlarına büyük tepki: Faturalar yüzde 300 arttı

Operatör zamlarına büyük tepki: Faturalar yüzde 300 arttı
Taahhüt süreleri dolan milyonlarca vatandaş, cep telefonu operatörlerinin uyguladığı fahiş zamlardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Özellikle bazı paketlerde yüzde 200'e varan artışlar yaşanırken, sosyal medyada ve şikayet sitelerinde büyük bir infial yaşanıyor.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan fatura örneklerinde, aynı paketi kullanan tüketicilerin faturalarının ikiye, üçe katlandığı görülüyor. Bir kullanıcı, faturasının 162 TL'den 640 TL'ye çıktığını belirtirken, başka bir kullanıcı ise 235 TL olan faturasının 814 TL'ye yükseldiğini ifade etti.

Enflasyonun çok üzerindeki zamlar ve operatörlerin karlılık rakamları, tüketicilerin "operatör soygunu" iddialarını güçlendiriyor. Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi yüzde 18,38 iken, operatörlerin uyguladığı zamlar bu oranın çok üzerinde.

Uzmanlar, bu durumun rekabetin azalması ve operatörlerin pazar gücünü kötüye kullanmasıyla ilgili olduğunu belirtiyor. Tüketici savunucuları ise, hükümetin ve düzenleyici kurumların bu konuda harekete geçerek tüketicileri koruması gerektiğini vurguluyor.

Peki, tüketiciler bu durumda ne yapabilir? Alternatif operatörlere geçmek, şikayet sitelerinde ve sosyal medyada seslerini duyurmak ve tüketici derneklerine başvurmak gibi seçenekler bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.