TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Sinpaş’ın Marmaris’deki projesi tam bir fiyasko!

Sinpaş’ın Marmaris’deki projesi tam bir fiyasko!

AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, 1980’lerde Hattat Holding’e 150 dönümlük orman arazisinin tahsisi ile başlayan 2009’da ise arazinin Sinpaş’a geçmesiyle dev bir otel ve devre mülk projesinin dönüşen devasa projenin bilinmeyenlerini Prof. Dr. Aydın Ayaydın, gün yüzüne çıkardı.

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Marmaris’te 150 dönümlük arazide süren inşaatın bugüne kadar kamuoyunda bilinmeyenleri açıklarken, projenin doğaya yönelik olumsuzluklarını da tek tek ortaya koydu.

-Depreme dayanıklı olmadığını, kanalizasyon altyapısının olmadığını biliyor muydunuz?

Marmaris’in en güzel
koylarından Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş’a ait bu gudubet devasa otel ve devre mülk inşaatının depreme dayanıklı olmadığını, depremi tetikleyen bir yanardağa yakın ve deprem fayının üzerinde inşaa edildiğini bunun da ötesinde devasa bu projenin bir kanalizasyon altyapısının dahi olmadığını biliyor musunuz?

İşte Sayın Prof. Dr. Aydın Ayaydın, bunlara dikkat çekerek bir kez daha Muğla’nın ilçeleriyle ilgisini kesmediğini gösterdi.

-Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da bu projeye karşı

Şimdiye kadar kamuoyunda Simpaş’ın Marmaris’teki bu devasa projesine sanki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekliyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu kaydeden Prof. Dr. Aydın Ayaydın, aslının esasında öyle olmadığını kaydetti.

Aydın Ayaydın, bir soru üzerine 31 Mart yerel seçimleri sırasında helikopter ile bölgeye gider iken, helikopterin bu inşaatın üzerinden geçerken, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu projenin doğayı katleden bir proje olarak değerlendirdiğini seçimden sonra bu projenin derhal irdelenmesi için kendisinin görevlendirdiğini söyledi.

Ayaydın, o nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bırakın bu projenin desteklenmesini karşısında kararlı bir duruş ve tavrının olduğunu söyledi.

-Mühürlemenin arkasında ne olabilir?


Marmaris’in yeni CHP’li Belediye Başkanı Acar Ünlü, göreve geldiğinin ilk aylarında yanına Zabıta memurlarını alarak baskın yapıp inşaatı mühürlemesini ise nasıl okumalıyız?

Bu mühürleme konusunda net bir açıklama yapan olmadı. Bu mühürlemenin inşaat yasağına rağmen inşaatını sürdürdüğünden mi, yoksa projenin eksikliğinden mi? Yoksa bir göz boyamak için bir şovdan mı ibaret olduğu konusunda spekülasyonlar yapılıyor?

-Geleceği karanlık gözüküyor

Simpaş’a ait bu devasa otel ve devre mülk inşaatına yönelik hukuki süreçte çıkmaza girdi. Danıştay, ÇED’in olumlu kararına rağmen yerel idare mahkemesinin kararını “ Yüzeysel” bularak kararı bozdu.

Önümüzdeki süreç doğaya ihaneti simgelerinden gösterilen Simpaş’ın Marmaris Kızılbük’teki inşaatın geleceği karanlık gözüküyor.

-Doğa alçısından çok stratejik bir noktada

Marmaris Kent Konseyi bu projenin yakın takipçisi. Sinpaş’ın bu inşaat alanı Marmaris Milli Parkı sınırları içerisinde, “ tabiat parkı koruma alanı” ve “ orman alanı” vasıflar içerisinde yer aldığı da kaydediliyor.

Tandoğan Uysal/Stockholm

Bu yazı toplam 807 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR