TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Muğla’daki CHP Belediyelerin SGK borçlarında Ahmet Aras, kurtarıcı durumunda!

Muğla’daki CHP Belediyelerin SGK borçlarında Ahmet Aras, kurtarıcı durumunda!

AK Parti iktidarının, yeni senaryosunda seçim kaybettiği CHP’li belediyelerinin birikmiş SGK borçlarını istemesi yaşadığımız Bodrum için de kara çanların çalmaya başladığının habercisidir.

Türk ekonomisinin çok kötü bir dönemden geçtiği bugünlerde Türk Maliyesi medyadan okuduğumuza göre adeta uçan kuşa ceza kesiyor. Mavi yolculuklar hatlarındaki yatları, botları ve tur botlarına baskın yaparak nasıl vergi cezası kestiklerini okuyoruz.

Kısacası Türk ekonomisi SOS vermese bu kadar baskılı bir takip olmazdı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile Belediyelerin birikmiş SGK borçlarının ödenmesi için medya önünde bu konuya dikkat çekiyor.

-Ahmet Aras’a sorularım var

Bordum ve Muğla’daki CHP’li Belediyeler bu tartışmaların neresinde? Buradan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a soruyorum. Muğla’daki CHP’li Belediyelerin ödenmemiş SGK borcu var mı? Var ise ne kadar. Bu arada Osman Gürün’den kendisine ödenmemiş SGK borcu var mı? Var ise ne kadar bir borç?

Geçtiğimiz aylarda maaşlarını ödemekte bile zorlanan Bodrum Belediyesi’nin de böyle bir borcun içinde olduğunu tahmin etmek zor değil.

-Bordum’da haciz konmuştu

SGK, seçimlerden önce Bodrum Belediyesi Personel A.Ş.'nin maaş hesabına haciz koymuştu. Daha sonra da Ocak 2024'te bu tekrar yaşanmış, haczin kaldırılması için belediye mali hizmetler müdürlüğü çalışmalar yapmış ve iki gün içinde personel maaşlarının ödenmesi sağlanmıştır

-Bodrum’un ne kadar borcu var?

Türkiye'deki birçok belediyenin SGK'ya borcu bulunmaktadır ve toplamda belediyelerin SGK'ya olan prim borcu 96 milyar TL'dir.

Bodrum başta olmak Muğla’nın diğer CHP’li Belediyelerinin borçlarının yakında açıklanacağı ve büyük ses getireceğine inanıyorum.

-Aynı risk AK Parti Belediyeler içinde geçerli

CHP medyasına göre bu AK Parti iktidarının CHP’nin kazandığı belediyeleri çalıştırmamak adına yapılan bir operasyon. Tabii ki öyleyse yaşın yanında kuru da yanar misali, bu borçlar AK Partili belediyeler için de geçerlidir. Herkes aynı geminin içinde olduğu için batarsa herkes batacak.

-Bodrum’un susuzluğu ne olacak?

Tabii ki Bodrum dahil seçimi kazanan diğer Muğla ilçelerinde sezonun bitimiyle ummalı yatırımlara girişilecekti. Örneğin Bodrum için hayati önem taşıyan su projesi vardı. Bu ödenmeyen SGK borçları ödenecek olursa bu yatırımlar nasıl yaşama girer o da bilinmiyor.

Bu SGK borçları sürpriz oldu. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’li belediyelerin kurtarıcısı durumunda

Bu yazı toplam 611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR