TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın neden Kumbahçe’ye gelmediği şimdi merak ediliyor.

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın neden Kumbahçe’ye gelmediği şimdi merak ediliyor.

Muğla’dan Bodrum’a kadar gelen Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın basın toplantısını sadece inşaat yasağı tarihlerini açıklaması ile sınırlandırıp, Kıyı Şeridinin halka açılmasına yönelik olarak gündemde bulunan Kumbahçe’ye gelmekten son anda vazgeçmesi de dikkatleri üzerine topladı. Tabi ki, aynı zamanda farklı soruları da gündeme getirdi.

İnşaat yasaklarının güncelliği kadar, Bodrum Yarımadasındaki Kıyı Şeridinin halka açılması da o kadar önemli olmasına rağmen Sayın Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın basın toplantısında bu konuda tek kelime etmemesi ve programında olmasına rağmen Kumbahçe’ye gitmekten son anda vazgeçmesi de kafaları karıştırdı.

-Çevre Bakanı’nın projesiydi “ Denizler Halkındır”

Öncelikle de, bu sene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin “ Denizler Halkındır” sloganıyla bu yaz bu projeyi hayata geçireceğini açıklamasıyla Türkiye gündemine bir anda düşen Kıyı Şeridi halkındır kampanyası özellikle Kumbahçe odaklı gösterilerle de gündeme gelmişti.

O nedenle Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın Bodrum’a gelmesiyle Kumbahçe’ye gelerek işletmelerin kıyı şeridindeki çok büyük bir plaj alanını 24 saat nasıl işgal ettiklerini yerinde görmesi açısından önemli bir fırsat olarak bir beklenti yaratmıştı.

-Ne gitti ne de Kumbahçe üzerine tek kelime etti

Ancak görünen o ki Kumbahçe konusunda Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın ne yerinde görmeye gitmesi ne de tek bir kelime edip gündeme getirmemiş olması da Kumbahçe’nin Ankara kökenli gizli bir ajandası ve dokunulmazlığı olduğunu yönelik kuşkuları bir kez daha ortaya çıkardı.

Görünen o ki, şimdiye kadar üzerinde bir yaptırım olmayan Kumbahçe’de bu sene de işletme işgali devam edecek gibi gözüküyor.

Edindiğim bilgiye göre Kumbahçe’deki işletmelerin 24 saat işgal ve varlıklarını sürdürmesi gücünü Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’in müsaadesinde devam ediyorlar.

-Tamer Mandalinci’nin Kumbahçe üzerinde bir yaptırımı yok.

Özetle Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’nin burada bir sorumluğu ve bir yaptırım gücü yok.

Onun için Kumbahçe’deki işgalin sürmesinde Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit sorumlu.

Ya bir gün bu projeyi ortaya atan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin yolu bir gün Bodrum Kumbahçe’ye düşerse ve işletmelerin işgalini görürse, ne der, onu da çok merak ediyorum.

Allah vere ki, Sayın Bakan’ın yolu bir gün Kumbahçe’ye gelir de şu yıllarca süren işletme işgalinin sonunu da hazırlar.

-Kumbahçeliler plajlarını geri istiyor

Kumbahçe mahallesinde yaşayanlar sosyal medya paylaşımlarında son 10 yıldır Kumbahçe’de eskisi gibi denize giremediklerinden şikayet edip Kumbahçe’nin eskisi gibi plaj konumuna getirilmesini devletten istiyorlar.

O nedenle Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’e büyük bir misyon yüklenmiş ve beklenti var.

Tandoğan Uysal/ Stockholm

Bu yazı toplam 810 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR