TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

İşte Fiyasko dediğim inşaatın temel fotoğrafları ürkütücü

İşte Fiyasko dediğim inşaatın temel fotoğrafları ürkütücü

Sinpaş’ın Hattat Holding’den aldığı Marmaris Kızılbük’deki devasa otel ve devre mülk inşaatından gelen temel fotoğrafları tüyler ürpertici ve bir deprem halinde ölüme adeta davetiye çıkaracak görüntüde.

Yaklaşık 33 yıl önce daha deprem yönetmeliğinin esamesi okunmadığı yıllarda yapılan bu inşaatın temelinden çekilmiş fotoğraflar adeta tüyleri ürperten cinsten.

Aynı zaman adeta adım, adım ölüm geliyor dedirten bu fotoğraflar tam bir SOS uyarısında bulunuyor.

-Muğla Valisi ve Marmaris Belediye Başkanına bu fotoğraf kareleri büyük sorumluluk yüklüyor

Hattat Holding’den bu inşaatı devir alan Sinpaş, 7 katın üzerine 3 kat daha ekleyerek devam ettirdiği inşaatın temel fotoğraflarına bakıldığında, Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık ile Marmaris Belediye Başkanı Sayın Acar Ünlü’ye büyük sorumluluk yüklüyor.

Yaklaşık 30 yıl önce temeli atılan bu devasa otel ve devre mülk inşaatının bugünün yönetmeliklerine ne kadar uygun ve güvenli bir inşaat olduğunun analizini yaptırmasını gerektiriyor.

-Gözler Marmaris Belediyesi’nde

20 yıllık inşaatlar üzerinde yapı denetimi getireceğini belirten Marmaris Belediyesi’nin Hattat Holding’in 30 yıl önce temelini attığı ve bugün Sinpaş’a geçen Marmaris Kızılbük’deki devasa otel ve devre mülk inşaatını da gözlem altına alıp inşaatının güvenli olup olmadığını masaya yatırmalıdır.

-Bağımsız uzmanlar kontrol etmeli

Ayrıca tehlike arz eden bu inşaatın bağımsız, yetkin ve profesyonel denetlemenler tarafında kontrol edilerek kamuoyun bilgilendirilmesi de bu saaten sonra zorunluluk arz etmektedir.

-Helikopter’de her şey aydınlandı

AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Sayın Aydın Ayaydın ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası sırasında Marmaris’i ziyareti sırasında her şey ortaya çıktı.

-Sayın Cumhurbaşkan Erdoğan’ın Sinpaş otelile yakından uzaktan ilgisi yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sinpaş’ın bu ucube inşaatına sanki destek veriyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu da kaydeden Aydın Ayaydın,son noktayı şöyle koydu.

-Hocam seçimden sonra bu inşaatla ilgilen

“Seçim kampanyasında helikopter, Sinpaş’ın Marmaris’teki ucube otel inşaatının üzerinden geçerken, Sayın Cumhurbaşkanı bana dönerek, “ Hocam seçimden hemen sonra bu inşaata el atman gerekiyor”diyerek Sinpaş inşaatından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini söyledi.

Bu süreçten sonra Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın inşaatla ilgili açıklamaları ile Sinpaş’ın Marmaris’teki devası otel inşaatındaki ciddi tehlikeler Türkiye gündemine oturdu.

-CHP’li Marmaris Belediye Başkanı da inşaatı mühürledi

Geçtiğimiz günlerde de CHP’nin yeni Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’de bu inşaatı Zabıta ekipleri ile basarak mühürlemişti.

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “ Kıyıları peşkeş çektirmeyeceğim” sözü ve CHP’nin yeni Marmaris Belediye Başkanı Sayın Acar Ünlü’nün Genel Başkan’ın bu bakışı çerçevesinde bayramdan sonra Sinpaş’ın tartışma yaratan inşaattına nasıl bir bakış ortaya koyacağı da merakla bekleniyor.

Marmaris kamuoyunda da başından beri tepki alan ve istenmeyen bu devasa otelin yarattığı doğal zararda işin daha başka tartışmalı yanı.

Bu yazı toplam 602 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR