TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bodrum,susuzluğunu bitirecek atlı prensini bekliyor?

Bodrum,susuzluğunu bitirecek atlı prensini bekliyor?

Bodrum’un su sorunu uzun süredir bölgenin en önemli meselelerinden biri olarak gündemde. MUSKİ'nin (Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi) yeni Genel Müdürü Yılmaz Şengül’ün yaptığı incelemelerde, Bodrum’un su sorununu çözmek adına somut bir iyileştirme sözü verememesi, bu sorunun kısa vadede çözüme kavuşmayacağına işaret ediyor.
Bu durum, bölgedeki su kaynaklarının yetersizliği, altyapı eksiklikleri ve artan nüfus gibi faktörlerin zorluğunu bir kez daha ortaya koyuyor.
-Yeni Genel Müdürden sadece umut var
Genel Müdürden bu konuda nasıl, ne zaman gibisinden net bir açıklama gelmediği için Bodrum’da yaşayanlar ve tatilciler için hayal kırıklığı yaratıyor.
Su sorunu, özellikle yaz aylarında turizmin yoğun olduğu dönemlerde daha da kritik hale geliyor ve bölgenin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyan bu su sorununun çözümünde herkes bir atlı prensin gelmesini bekler oldu. Tabii ki gözler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras ve bu işin direk sorumlusu Muski Genel Müdürü Yılmaz Şengül’e çevrilmiş durumda.
-MUSKİ yerine DSİ olsaydı ne olurdu?
Bu arada bütün göstergeler MUSKİ’nin daha kapsamlı ve uzun vadeli bir plan üzerinde çalışması gerektiği anlaşılıyor. Ancak bazen de acaba Devlet Su İşleri (DSİ) bu işin başında olsaydı bu sorun devletinde kaynak ve tecrübesi ile nasıl çözülür diye de düşündürmüyor değil. İnsanın birinci derece ihtiyacı olan suyun çekilen susuzluğu Bodrum’da artık bıçağın kemiğe dayanmış gibi acı verir hale geldi.
-Yakın bir zaman için sevindirecek haber yok
Ancak, mevcut açıklamalar ışığında, Bodrum’un su sorununun çözümü için yakın zamanda bir iyileşme beklememek gerektiği görülüyor.
Bölge sakinleri ve iş sahipleri, su sorununa karşı hazırlıklı olmalı ve su tasarrufu gibi önlemleri artırarak bu dönemi en az sorunla atlatmanın yollarını aramalı.
Durum böyle olunca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de haliyle sessizliklerini koruyorlar.
-Seçimler öncesi vaatler vardı
Seçimler öncesi hem CHP hem de AK Parti adayları Bodrum’un su sorununun giderilmesi için kısa ve uzun vadeli önlem olacak projelerini adlandırıp seçmenlerinden oy talep ediyorlardı. Şimdi ise Muski Genel Müdürü Yılmaz Şengül’den gelecek mucize yanıtı bekliyor. O da ne zaman gelir Allah’a kalmış gibi
-Vaatler arasında neler vardı?
Deniz suyunu arıtıp kullanmaktan tutun, Bodrum’a yeni bir baraj kurulması ve yeraltı suları kaynaklarından Bodrum’a su getirilmesine kadar geniş bir yelpazede sunumlar vardı.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR