TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Türkiye’nin gündemi karartma değil, gerçekçilik olmalıdır

Türkiye’nin gündemi karartma değil, gerçekçilik olmalıdır

Bugün Türkiye’de CHP’nin ışıkları kapatma eylemi beni yıllar öncesine götürdü.

Türkiye bu ışık kapamayı, boş tencerelerin balkonlarda bir birine vurulmasını ve yazar kasayı Türkiye’nin o zamanlarda yönetildiği Başbakanlık binası önündeki merdivenlere atılmasını unutmadı ve unutmayacak da.

Tabi ki protestolar olacak ancak konu para olduğuna göre, paranın var olup olmadığı konusu ise bu ülkede hiç tartışılmıyor.

-Para var ise verilir.

Bu konuda bir ülkeyi yöneten olmaya gerek yok. Eğer gemide isyan var ise isyanı önlemek için geminin karaya çıkabilmesi için elindeki avucundakinin en asgarisini verirsin.
Sanırım bugün yaşanan da budur.

-İktidar bu kadar paramız var diyor

Türkiye’yi 21 yıldır yöneten AK Parti iktidarı açık ve net söylemiyor. Ancak icraatı her şeyi söylüyor. Bunun anlamı “ Bu kadar paramız kaldı” demektir. Bir iktidar 10 bin Tl emekli maaşı alana yeterli zammı yapamıyorsa anlamı budur.

-CHP gelse de bir şey değişmez

Peki erken seçime gitmek için buradan yürüyen CHP seçime gitse seçimi kazansa muhalefette iken söylediği 25 bin asgari ücret 25 bin en düşük emekli aylığı sözünü getirebilir mi?

Belki, eskiden olduğu gibi para basarak yapabilir. Ancak o da ülke kamburunu iki katına çıkarır. Geçmişte bunun acı reçetelerini çok ödedik.


-Herkes çok gerçekçi olmalı

O nedenle ülke insanının da siyasetçisinin de gerçekçi olması gerekir. Zaten geçmişte yapılan en büyük yanlışlar seçim kazanmak için hep bir pembe tablo çizmekti. İç borçlanma ile iki yakamız bir araya gelmedi. Borç ödemekle ülke yönetilmez. Ancak yönetilir.

-Bir vatandaş olarak beni ikna et derim

1980’li rahmetli Turgut Özal iktidarında televizyonda ayda bir kez ekrana çıkar ülke ekonomisini halkının anlayabileceği dilde anlatırdı.

Ülke insanını inandırır ve motive ederdi. Onun için ışık kapama protestolarından çok Ülkenin ne kadar borcu, ne kadar alacağı, ne kadar gideri, ne kadar kasasında parasının olduğunu bilmesi lazım. İşte bunu bilirsen ülke yönetimine dahil olursun ve hesap sorarsın.

-Bu AK Parti iktidarı için de geçerlidir

Bu söylediğim aynen AK Parti iktidarı içinde geçerlidir.

Ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekranlara çıkıp ülke durumu hakkında bilgi vermeli. Ülkenin neden bu duruma düştüğünü anlatmalı.

Neden 10 bin TL emekli alana düşük zam yaptığını anlatmalıdır.

-İşte Türkiye’nin gerçekçi gündemi bu olmalıdır

Işık kısma, kapama şovdan ibarettir. Kimseye bir şey kazandırmaz. Sadece televizyon kanallarına gazetecilere magazinsel haber olur. Ülke de bir arpa boyu ilerlemez.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 494 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR