TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Deniz doldurma yazımız üzerine, Çevre İl Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı

Deniz doldurma yazımız üzerine, Çevre İl Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, kumbahçe, Paşatarlası’ndaki deniz doldurma işlemi hakkında inceleme başlattı.

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Cano restoran işletmesi sahibi Candan Topdemir’in yasal olmayan yollardan denizi doldurduğuna yönelik iddalar üzerine Muğla Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü devreye girerek, bu doldurmanın yasal olup olmadığını geniş bir alanda incelemeye aldığı öğrenildi.
-Kıyıyı doldurduğu için Geçen yıl para cezasına çarptırılmıştı Cano Restaurant.

Geçtiğimiz yıl yine aynı alanda denizi yasal olmayan yoldan dolduran Cano restoran işletmecisi Candan Topdemir, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medyada yankı bulan haber üzerine Bodrum’daki kontrollerinde denizin dolgusu tespit edilmiş ve yasal işlem yapılarak para cezasına çarptırılmıştı. Ancak dönemin mülki amirinin işletmeciye iltimas geçerek bu cezayı ödetmediğide Muğla’dan gelen müfettişler tarafından dile getirilmişti.

-Hedef denizi doldurup masa, sandalye ve şezlong atıp ticari gelir sağlamak

Geçen sene yarım kalan bu denizi doldurma işlemindeki hedef de denizi doldurarak işletmenin masa, sandalye ve şezlong atarak bir ticari gelir sağlamaya yönelik bir adımdı.

Geçtiğimiz Mart ayında CHP’den Bodrum Belediye Meclisi üyeliğine de seçilen işletmeci Canan Topdemir’in bu sene yine restoranı önündeki denizi doldurmaya yönelik eyleminde Belediye Meclisi’ndeki nüfusunu kullanarak, bu doldurmayı yaptığı ve doldurmada kullanılan araçların da Bodrum Belediyesi’ne ait olduğuna yönelik iddialar da yer alıyor.

-Belediye de olağanüstü toplantı

Bu arada denizi doldurma haber ulusal medyaya düşünce Bodrum Belediyesi’nde bu konunun acil toplantı yapılmasına yol açtığı ve bu konunun tartışıldığı öğrenildi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin böyle bir denizi doldurmadan haberi olmadığını söylediği de öğrenildi.

Öte yandan toplantıya katılan Candan Topdemir’in gelen sorular üzerine işletmeciliğe devam etmeyeceğini toplantıda dile getirdiği de öğrenildi.

-CHP’li Canan Topdemir’den tehditkar bir üslup

Bu arada işletmeci ve Bodrum Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Candan Topdemir, denizi doldurma işlemini geçen sene ve bu sene ilk yazan bir gazeteci olarak beni telefon ile aradı. Yanıt vermeyince, Bodrum’da yaşayan ağabeyime giderek “Kardeşin benle uğraşmasın. Onun için iyi olmaz”diye tehditte de bulunmuş.

İşte toplum yararına gazetecilik yaptığınız zaman böyle tehdit ile de karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ancak güzel Bodrum’un bir karış denizine bu değer. Aslında Bir Bodrum Belediye Meclis üyesi ve CHP’yi temsil eden birine doğayı katletmek hiç yakışmıyor. CHP’nin de bu konuyu partiye verdiği zarar açısından ele almalıdır.

Tandoğan Uysal/Bodrum

Bu yazı toplam 620 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR