TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Burası Türkiye, bakalım daha neler göreceğiz!

Burası Türkiye, bakalım daha neler göreceğiz!

Yine bir doğa skandalı ile karşı karşıyayız. Bu sene Bodrum Belediye Meclis üyesi olan restoran işletmecisi CHP’li Candan Topdemir, bu sene de ikinci kez denizi doldurmak için harekete geçti.

Geçtiğimiz yıl Paşatarlası’nda denizi dolduran ve yazılarım üzerine Muğla Tarım Orman Müdürlüğü Müfettişlerinin harekete geçmesi ile durdurulan ve ceza kesilen işletme sahibi son yerel seçimlerde Bodrum Belediyesi Meclis üyesi olunca tekrar harekete geçerek bu arzusunu yaşama geçirmek istiyor.

-Millet kıyı şeridine sahip çıkmak için sokaklarda gösteri yaparken bunlar denizi yok ediyor.

Günümüzde “kıyı şeridi halkındır” diyerek işletmelere karşı gösteriler yapılırken Bodrum Belediye Meclis Üyesi seçilen CHP’li Sayın Candan Topdemir’in (Cano) bu girişimine Bodrum Belediyesi’nin müdahale etmemesi de çok manidardır.

-Bodrum Kaymakamı 1 ay önce şezlong ve masa atamazsınız demişti.

Hatta geçtiğimiz günlerde Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in de bölgeyi kontrolünde bölgedeki işletme sahiplerine masa ve şezlong atmamaları için uyarısına tepki gösteren işletme sahibi ve aynı zamanda Bodrum Belediyesi CHP Meclis Üyesi Candan Topdemir’in Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’a giderek Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’i şikayet ettiği de biliniyor.

-Bu cesareti ikinci kez nereden aldı?

Peki hangi cesaretle işletme sahibi Sayın Candan Topdemir, ikinci kez denizi doldurmak için harekete geçer o da ayrı bir soru işareti.

-Bölge halkı deniz doldurmaya karşı

Paşatarlası’nda yaşayanların duyarlılığı ile bana gönderilen fotoğraflarla denizin bu senede doldurulmaya başlandığını öğrendim.

-Bodrum Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Muğla Tarım ve Orman Müdürüne bu fotoğraflar gönderildi.

Bende bir gazeteci duyarlılığı ile bu fotoğrafları Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci ve Muğla Tarım ve Orman Müdürü Sayın Barış Saylak’a whatshap üzerinden gönderdim. Şimdi top onlarda. Kimin Bodrum’u ve denizini sevdiğini göreceğiz.

Zaten bu fotoğrafları bana yollayan haberin kaynağı da Bodrum Belediyesine bu konuda şikayetinde bulunmuş.

Şimdi doğayı, denizi katlederek şezlong ve masa atmak için yer açmak isteyenlerin yaptığı doğa katliam fotoğraf karelerini Bodrum’un ve Muğla’nın dağının tepesinden denizine kadar olan alandan sorumlu kişilerin masasında duruyor. Bakalım ne olacak hepimiz göreceğiz.

-Geçen seneki ceza sümer altı yapılmıştı

Bu arada geçen sene denizi doldurmadan dolayı Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü Müfettişleri tarafından işletmeci Candan Topdemir’e kesilen ceza o zamanın Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar ile olan yakınlığı nedeniyle sümer altı yapılmıştı. Umarım bu sefer böyle bir şey olmaz. Devlet hazinesi kazanır!

Bu yazı toplam 680 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR