Turgutreis’te oturan bir vatandaş, gecenin bir saatinde, Bodrum hakkında yazılar yazdığımdan dolayı benden yardım istedi. Gönderdiği videoyu izlediğimde gerçekten korkunç bir ses düzeyiyle karşılaştım. Şikayetçi vatandaş yerden göğe kadar haklıydı. Bu kişi, daha önce de aynı konuda şikayette bulunduğunu, işletmeye ceza yazılmasına rağmen yüksek sesli yayının inatla devam ettiğini söyledi.

Zabıta’da köstebek var iddiası

Şikayetçi vatandaşın iddiaları ise son derece vahim. Bodrum Belediyesi’ne yaptığı ikinci ve üçüncü şikayetlerde, işletmeye uyarı yapıldığını, Zabıta ekipleri geldiğinde ses seviyesinin yasal sınıra indirildiğini, fakat ekipler gittikten sonra sesin tekrar yükseltildiğini anlattı. Yani Turgutreis’te Zabıta içinde bir köstebeğin olduğu yönünde bir iddia var. Bu ciddi iddianın mutlaka araştırılması gerekiyor.

İşletmeciden şikayet edenlere ukala yanıt: "beğenmiyorsanız evinizi satıp gidin”

İddiaya göre, işletme Zabıta ile kurduğu ilişkiler sayesinde istediği gibi hareket edebiliyor ve ruhsatının iptali mümkün olmuyor. Kısacası, şikayetçi vatandaş evinde huzur bulamazken, işletme hiçbir şeyi umursamadan faaliyetlerine devam ediyor. Hatta şikayette bulunanlara, “Bizim canlı müzik ruhsatımız var, beğenmiyorsanız evinizi satıp gidin” gibi son derece ukala bir yanıt veriliyor.

Zabıta’da köstebek iddiası çok vahim

Bodrum’da vatandaşların bu konuda desteklenmesi gerekiyor. Eğer şikayetçi vatandaşın iddiaları doğruysa ve işletme içeriden biri tarafından uyarılarak Zabıta ekipleri gelmeden önce önlem alıyorsa, bu durum gerçekten çok ciddi. Çevre Bakanlığı’nın verdiği canlı müzik ruhsatının iptali için işletmenin üç kez ceza alması gerekiyor. Ancak, iddia edildiği gibi, Zabıta içinde bir uyarıcı sistem varsa ruhsatın iptali imkansız hale geliyor. Ortada çözümsüz bir durum var ve işletme bu anlayışsız tavrıyla Turgutreis’te ses terörü estiriyor.

Tamer Mandalinci’nin bu duruma el atması gerekiyor

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye ve ilgili birimlere bu durumu gösteren görüntüleri gönderdim. Ancak ne bir dönüş oldu ne de durum değişti. Turgutreis’te bu çaresiz durumda kalan vatandaşlar, işletmecilerin doğulu olduğu için fazla seslerini çıkaramadıklarını belirtiyorlar. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye buradan da konuyu iletiyorum. Umarım bir daha böyle çirkinlikler yaşanmaz. Bodrum’un dokusuna yakışan, barış, anlayış ve saygı çerçevesinde herkesin mutlu bir şekilde yaşaması gerekir.

Tandoğan Uysal