Anayasa maddesini sorsalar ilk 4 maddeyi sıralamayacak yoktur zannımca .
İlk dört madde devletin şeklini,dilini, bayrağını ,milli marşını kısacası devletin tanımını yapmaktadır.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ekim'de Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı'nda Anayasa düzenlemesi kapsamında 3.maddenin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.Bu aslında bir teklif,bir çağrıydı.
Anayasamızın 3 .maddesini hatırlayalım ;Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. 
Kurtulmuş, devletin milleti olamayacağını, milletin devletinin olması gerektiğini, devletin millete hizmet eden bir mekanizma olduğunu ve  aslolanın millet olduğunu belirtti.Özetle Kurtulmuş’a göre millet devletten üstündü.
Kurtulmuşun belirttiği anlamsal düzeltme teklifi tarihte değiştirilemez maddeye gelen ilk eleştiriyi anımsattı.Alman hukukçu Christian Rumpf anayasamızın 3’üncü maddesi “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir” ibaresine  eleştiri de bulunmuştu. Yazar ’devletin dili’’yerine ‘resmi dil’’kelimesinin  kullanılması gerektiğini ileri sürmüştü. Ancak değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddesiyle istediği sonuca ulaşamadı. Hukukun önündeki engellerin aşılması konusunda görüşmeler yapılsa da çabalar sonuçsuz kalmıştı.
Kurtulmuşun bu maddenin değiştirilmesi teklifini öne sürmesi yarın bayrağına,
istiklal marşına ve hatta yönetim şekline bile değiştirilebilir gözüyle bakılması demektir. Ayrıca milli birlik ve beraberliğimize de zarar verebilir.Kaldı ki bu kadar kadın cinayetlerinin gündem olduğu günlerde anayasa da değişikliği konuşulması gereken 3.madde midir ? Sizce değiştirilmesi teklif edilemeyen maddenin düşünce özgürlüğü olabilir mi ?Hem de teklifte bulunan TBMM başkanı iken..