TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Sinpaş Marmaris’teki ölüme davetiye çıkaran projeyi satışa çıkardı!

Sinpaş Marmaris’teki ölüme davetiye çıkaran projeyi satışa çıkardı!

Sinpaş’ın Marmaris’teki devre mülkleri satışa çıkarması ne kadar doğru?

Bir yandan Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük’teki projesinden çatlak sesler gelirken, Sinpaş’ın internet ilanlarında bu dev devre mülk dairelerini satışa sunması da kafalarda soru işareti yaratıyor.

-Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın da rahatsız olduğu bir proje

Hem projenin çeşitli inşaat kriterlerinden uzak olması, aynı zamanda deprem fay hattının üzerinde kurulması gibi bir çok konuda teknik konularda güvensizliğinin konuşulduğu günümüzde
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da medya ya yansıyan haberlerde rahatsız olduğu da biliniyor.

Durum bu merkezde iken bu konutların satışa sunulması dikkat çekici ve kaygı verici.

-Prof. Dr. Aydın Ayaydın devrede
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Sinpaş’ın Marmaris’teki bu devasa projesinden bir kere doğanın ortasında verdiği doğa katliamı gibi çirkin görüntü nedeniyle tepkisini almış ve AK Parti Muğla Büyükşehir Başkan Adayı Sayın Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın açıklamalarından sonra da bu inşaatın deprem fay hattında ve teknik incelemelerde de yeterli düzeyde olmadığını Türkiye duymuştu.

-Marmarisliler de bu projeye başından beri tepkili

Bu proje başından beri bir doğanın ortasında bir doğa katliamına davetiye çıkardığı için bölge halkından da tepki alan bir projeydi.

Prof. Dr. Sayın Aydın Ayaydın’ın el atması ile projenin sadece doğayı katletmediği projenin de teknik olarak güvenilir olmadığını hatta deprem fay hattı üzerinde inşaa edildiğini ortaya çıkarmıştı.

-CHP’li Marmaris Belediye Başkanı mühürlemişti.
Son olarakta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da yoğun tepkisi sonucu bizzat bu inşaat ile ilgili olarak Sayın Aydın Ayaydın’ı görevlendirmesinden sonra inşaatın teknik ve yer seçimi konusunda riskli olduğu için güvenirliği tartışılır hale gelmiş ve CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Sayın Acar Ünlü tarafından bayram öncesi Zabıta baskını sonucu mühürlenmişti.

-Sanki Sinpaş yangından mal kaçırıyor

Gelinen bu olumsuzluklar üzerine Sinpaş’ın sanki yangından mal kaçırırcasına internet reklamları ile devre mülkleri satışa sunması da vatandaş mağduriyetini gündeme getirdi.

CHP Marmaris Belediyesi tarafından mühürlenen ve hakkında bir sürü olumsuz haberlerin çıktığı Sinpaş’ın Marmaris Kızılbükte’ki satış ilanlarının çıkması ne kadar doğru.

-Riskleri bu kadar bir araya getiren proje olmaz

Bir kere güncel deprem yönetmeliğine uygun yapılmayan bu inşaat adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Sadece bir etken olsa neyse bu riskler arasında deprem fay hattı, yanardağ patlama riski her şeyin ötesinde de Muski raporuna göre kanalizasyon altyapısı olmayan bir devasa proje Marmaris’te patlamaya hazır bir şekilde satışa sunuluyor.

-Yeni Sinpaş zedelerin çıkmaması için müdahale şart

İleri de mağdur vatandaşların ortaya çıkmaması için düğmeye basılması gerekiyor. Ancak bu düğmeye kimin basması gerektiği ise bilinmiyor.

Gidişatın pek olumlu olmadığı bu inşaat projesinden yeni Sinpaş zedelerin çıkmaması için birilerinin devreye girmesi lazım. Benden uyarması!

Tandoğan Uysal/ Stockholm

Bu yazı toplam 4837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR