TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Kumbahçe’deki işgali ancak ve ancak Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki önler!

Kumbahçe’deki işgali ancak ve ancak Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki önler!

Gerçekten Türkiye’de bir akıl tutulması var. Gerçekten gözlerime ve aklıma inanamıyorum.

Eskiden kabinede oturan bir Bakan bir kampanya başlatacak olsa bu hemen uygulamaya girerdi. Şimdi ise kimse kılını kıpırdatmıyor.

O nedenle şimdi daha iyi tahmin ediyorum, AK Parti son seçimlerde neden oyunu düşürdü diye. Yaklaşık 21 yıldır iktidarda bulunan AK Parti’nin yorulduğunun emanetlerimi acaba dedirtiyor.

-Çevre Bakanı kampanyası bence sözde kaldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin “ Denizler halkın sloganı” ile başlattığı kampanya Datça’da hemen yaşama geçerken, Bodrum’da maalesef karşılığını bulamadı.

-İnsan ne Kumbahçe’ymiş dedirtiyor

Bodrum’un merkezinde bulunan Kumbahçe’deki işletme işgallerinin giderilmesi konusunda mülki amir konumundaki Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit, sezona girmemize rağmen bu konuda tüm gösteri ve protestolara rağmen bir adım dahi atamadı. Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci, kıyıların mülki amir konumundaki Kaymakam’ın inisiyatifinde diyor.

Sayın Mustafa Çit, işgal altında olmayan Paşatarlası’ndaki işletmelere ise göz açtırmıyor.

Paşatarlası’nda Kumbahçe’deki gibi işgaller söz konusu değil iken, Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’in Paşatarlası’ndaki işletmelere şezlong ve masa sandalye atmamaları konusunda ise uyarıları çok dikkat çekici.

Tabi ki Bodrum Yarımadası’ndaki genel durum nedir onu tam bilmiyorum.

Ancak Bodrum’un merkezindeki 600 yıllık tarihi Bodrum Kalesi’nin yamacındaki Kumbahçe’deki işletme işgali sonlandırılıp bu plaj, sahil şeridi halka açılmaz ise Sayın Çevre Mehmet Özhaseki’nin ” Denizler halkındır” parolası yere düşmüş olacaktır.

Ancak gerçek olan bir şey var ki, o da kıyı şeridi halkındır parolasıyla gösteri ve yürüyüş yapanlar bildikleri doğrultuda mücadelelerini sürdürüyorlar. Sayın Çevre Bakanı da bunları takip ediyordur.

-Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kumbahçe’deki işgali bir görse acaba nasıl yorumlar?

Çevre, Şehir ve İklim Değişim Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’yi Bodrum Yarımadasına ve özellikle de Kumbahçe’de görmek isterim.

Çünkü Sayın Mehmet Özhaseki, gerçekten kıyı şeridinin halka açılması konusunda çok güzel bir parola ile düğmeye basmıştı.

Eğer bu yaşama geçirilecek gibi sürdürülse AK Parti halkın önünde önemli gol atacaktı.

Ancak benim yazmaktan yorulduğum Kumbahçe’de durum öyle değil. Umarım bu yazım bir şekilde Sayın Mehmet Özhaseki’e iletilir de Kumbahçe’ye gelip işgal rezaletini yerinde görür.

Tandoğan Uysal/ Stockholm

Bu yazı toplam 697 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR