Başlığı özellikle siyasetten bir söz seçerek tercih ettim. Sözün söylendiği zamanın siyaseti ile şimdiki birbirleriyle kıyaslanamaz.

İdeolojiler yavaş yavaş yerini terk ediyor. İnsanlar artık geçim ve gelecek derdinde. Dertler daha bireysel. Duyarsızlık daha yüksek seviyelere evriliyor. Millet ittifakında yaşanan istifa krizinin de alt metninde net olarak bu yazdıklarım var. Bakın ülkemizde siyaset malzemesi ile devlet meselesi birbirine karıştırılır konuma geldi. İktidarda tek adam rejimi hakim diyenler ana muhalefeti de tek adama terk etti gitti.

İyi Parti'de yaşanan gel-gitlerin, AK Parti tarafından dikkat çeken ittifak çemberinin açılma çabalarının, seçim arefesinde yapılacak gövde gösterilerinin, oraya buraya yapıştırılacak posterlerin halk nazarında bir şey ifade ettiğini sanmıyorum. Halk çoktan kararını verdi. Dahası sanıldığı gibi medyayı da takip etmiyor. Dizi senaryoları daha çok dikkat çekiyor. Neci olduğunu bilmediğimiz ama ekranda yerini almış üstten konuşmaların sahiplerinden.

Depremzedeleri gündem dışı tutmakla ya da normalleştik artık, bir sene söz istedik temeli attık demekle de olmayacak bu iş. Bilgisayar başında formül üretme aşaması da geride kaldı.

Dert sadece cumhurbaşkanlığı da değil üstelik. Milletvekili sayıları dünden daha değerli bir hal alacak.

Yabancı kaynaklarda Türkiye için sürekli altı çizilen 2025 sizin kulağınıza da geliyor mu bilmem? İki yıl sürecek bu seçimlerin hükmü diyen makalelerin sayısı her gün daha da artıyor.

Bu yazıya ulaşıyorsanız, yabancı kaynaklardan Türkiye ile ilgili yazılan yazıları muhakkak takip edin.

Washington Post'un, The Ecomist dergisinin, Türkiye'de yayını olan Sputnik, Deutch Well gibi haber sitelerinin haberlerini okumak için zaman ayırın.

Bakın Yunan tanklarının sınırlarımızda konumlandığı, Suriye -İran sınırında yaşanan hareketlilik, devam eden Rusya-Ukrayna krizi...ve dahası iyi okunması gereken gelişmeler.

Yoksa Ayşe milletvekili olarak mecliste döpiyes giyer mi ? Ahmet meclise hangi marka arabayla girse acaba ? kaygısı oldukça sakil bir hal aldı bile.

Bu dönem giyilecek olan ateşten gömlek hem de yanarken giyilecek.

Ama kaç kez yazsak o kadar yer etmeyecek gibi..

Yazının sonunda bir öneri ile ya da bir bir teklifle son vermek istiyorum bu kez satırlarıma. Sadece Muğla için gece gündüz çalıştığını beyan eden değerli mevcut vekiller. Kendi varlığınızdan bu kadar eminseniz lütfen birinci sıra ikinci sıra ısrarınızı kırın. Partilerinize daha fazla vekil kazandırmak adına örneğin CHP 'de beşinci sıraya, AK Parti'de üçüncü sıraya İYİ Parti'de ikinci sıraya siz talip olun. Bakalım itici güç olacak kadar Muğlalıdan takdir kazanabildiniz mi?

Unutmayın kendi ışığından emin olan başkasının parlamasından korkmaz

Haydi selametle...