TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bodrum’u bu saatten sonra liderlikten düşüremezler!

Bodrum’u bu saatten sonra liderlikten düşüremezler!

Bodrum Türkiye’nin vazgeçilmez bir turizm destinasyonudur. Bunu bu saatten sonra değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Ne kadar Bodrum boş, esnaf isyan ediyor, sahilleri boş diye anti Bodrum kampanyalarını ulusal medyada veya sosyal medya da yapsalarda bu Bodrum’a misli ile geri dönmüştür. Onun için Bodrum, Bodrum olmuştur.

-İsveç’te Bodrum elitlerin yeri olarak bilinir

Bodrum bir kere tarihi dokusu olarak, mimari duruşu olarak, iklim ve bol oksijeni olarak bir kere ayrı özelliklere sahiptir.

Ayrıca en önemlisi yerleşik farkındalıklı yerli nüfusu ile de cazibe merkezidir.

Örneğin Türkiye’nin kalburüstü olarak ifade edilen elit tabakası orada yerleşiktir.

İsveç’te bu bilindiği için Bodrum konu olduğunda Bodrum’un bu dokusu nedeniyle diğer yerlere göre fiyatının pahalı olması fazla bir sorun yaratmaz.

Çünkü her şeyin bir fiyatı ve kalitesi vardır. İşte burada bu ortaya çıkıyor.

-Herkesin gittiği yer olmak makbul bir şey değildir

Örneğin bugün herkesin ucuza gittiği yer olmaktansa, pahalıya gidilen bir kaç katma değeri olan yer olmakta oranın değerine değer katar.

Ticaret yapanlar bilirler. Herkesin gittiği bir vasat yer olmaktansa, seçilen ve seçici müşterinin gittiği yer olmakta o yere marka değeri kazandırır. İşte bu bir Bodrum değeri ve markası demektir. Onun için Bodrumlu oda başkanları acilen bir araya gelerek bu konuda basın toplantısı yapma paniğini anlıyorum. Ancak Bodrum için panik yapılacak bir durum yok ortada.

Örneğin bugün işte bir Alanya, bir Kuşadası, bir Marmaris bu nedenle eski misyonlarını yitirmiştir. Bodrum, her zaman ki gibi devler ligindeki yerini korumaktadır.

-Lahmacun artık bir magazin haberidir

Bir magazin basın haberi ile astronomik lahmacun haberi Bodrum’u pahalı bir yer gibi gösterse de bu eski etkisini sürdürmüyor.

Bodrum’da her keseye her yaşam standardına göre fiyatların değişken olduğu bir yerdir.

Bir medya mensubu olarak yaz aylarında fazla haber olmadığı için yaz aylarında böyle abartılı asparagas haberler bulvar gazetelerinde yapılırdı.

Bodrumla ilişkilendirilen astronomik lahmacun fiyatı haberinde aslında lahmacun yerine Bodrum döneri uygulansaydı çok daha iyi olurdu.

Hiç olmazsa bir taşla iki kuş vurulurdu. Çünkü Bodrum’a ait sebzeli et yaprak döner daha cazip hale gelir ve ünlenirdi.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 706 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR