Muğla Güncesi yayın hayatına bayram öncesi yeniden başladı. İlk siyasi konuğu CHP 4.Sıra Milletvekili Adayı Doç.Dr.Selçuk Özdağ oldu. Programda bana eşlik eden gazeteci dostlarım Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cem Kaytan ve Gazeteci Cüneyt Erdan idi.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım "Ne olacak bu vekil dosyaları " başlıklı yazımın ardından kendisi bana dönüş yapan Selçuk Özdağ programda kendisiyle ilgili merak edilen tüm sorulara açık yüreklilikle cevap verdi.

FETÖ ile ilgili olarak sorduğum soruya "bir zamanlar maalesef herkes gibi biz de Türkçe'nin daha geniş kitlelere yayılması için attığı adımları takip ettik. Ancak unutulmaması gereken bir husus var ki, ben kendisinin gerçek yüzüyle karşılaştığımda Türkiye Büyük Millet Meclisinde Darbe Komisyonu Başkanı olarak görev aldım ve bu hususta bahsi geçen örgüte karşı en çok mücadele eden isimlerden biriyim."

Muğla'da bir siyasi partinin eski il başkanı şimdinin ilk sıra milletvekili adayı olan kişinin, ismini almasına destek olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden ayrılma nedenine ilişkin bulunduğu "taciz" iddiası hakkında Özdağ "Varsa belgesi çıksın ortaya. Belgesi yoksa, ki yok ,çünkü bu bir iftira, o halde yüklü tazminat davasına hazırlık yapsın. Kamuoyu önünde attığı iftirayı kabul edip özür dilerse davayı açmam aksi takdirde benim elim temiz bunu da açtığım davada, kazanacağım tazminatla ispat ederim" dedi.

Soner Yalçın 'ın kitabı kaynak gösterilerek dile getirilen dava dosyası ile ilgili olarak "adımın Darbe Komisyonunda üstlendiğim görev geregi geçtiği doğrudur ancak aklanarak çıktığım bir süreçtir. Darbe Komisyonu Başkanı görevimden sonra birçok örgütün odağındaki kişi oldum. Bu sebepten dolayı yediğim dayaktan 2 dakika müdahale farkıyla kurtardım canımı bizimki bu kadar çetin bir savaş. " diyerek karşılık verdi.

Başbakanlık döneminden bu yana birlikte yol yürüdüğü Ahmet Davutoğlu ile siyasete devam kararı alan Özdağ , sosyal medya hesabından neden Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı olarak benimsediğini ise özetle , liyakatsizlik, ekonominin geldiği durum, bazı kurumlardaki yanlış kadrolaşma dolayısıyla kaybedilen itibar olarak değerlendirdi. Tüm bunlarla mücadele etmek ve ülkenin geleceğinin düzgün bir zemin üzerine oturması için hep birlikte çalışmak istediklerini belirtti. Daha geniş okumak isteyenler twitter hesabından bu iletiye rahatlıkla ulaşabilir.

Selçuk Özdağ'ın katıldığı bölümü izlemek isteyenler internette arama motoruna "Muğla Güncesi Canan Baykız (https://www.youtube.com/live/5uUsg8vJDx8?feature=share)" yazıp karşılarına çıkan listede ilk sıradaki linke tıklayarak ulaşabilir.

Muğla Güncesi yayın hayatına Muğla TV 'de iddialı konu ve konuklarıyla devam edecek.

Biliyoruz ki; hayat kendimizle yüzleşecek gücü kendi vicdanımızda bulursak daha güzel günlere gebe kalacak. Biz de bu uğurda halkın sorularını adaylara yönelterek kamuoyuna birinci ağızdan yanıtları ulaştırmayı hedefliyoruz.