TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bodrum’a medya şantajı mı yapılıyor?

Bodrum’a medya şantajı mı yapılıyor?

Bodrum’un ulusal medyanın bazılarında neden kötü haberlerle anıldığı konusundaki spekülasyonu duyunca bir basın mensubu olarak gerçekten kanım dondu.

Bodrum’u karalamaya yönelik olduk olmadık düzmece haberlerin arkasında böyle bir dedikodu da Bodrum’daki turizimciler arasında ispatı çok zor olan bir şantaj dedikodusu ciddi ciddi konuşuluyor.

-Teamüller bunu doğrular gibi

Bodrum’daki turizimciler, böyle bir şeyin delilinin olamayacağını ancak aynı medya kuruluşları arasında hep Bodrum’u kötüleyen düzmece haberlerin de artık suyunun çıktığı görüşündeler.

İki üç çöp poşetinin resmini çekerek Bodrum’u çöpler istila etti gibi abartılı başlıklar ile hedefe konmasının bu iddiaların bir parçası olarak gösteriliyor.

Bu çerçevede düşünüldüğünde ortaya atıla spekülatif iddialar iddia olmaktan da çıkıyor.

Düzmece abartılı Bodrum haberlerini manşete çekerek, kötü Bodrum imajı yaratmak isteyen bu basın kuruluşlarının Bodrum’daki ranttan pay istediklerine yönelik spekülasyonlar çok ciddi iddialardır. Basının elindeki bu gücü sanki bir silah gibi kullanarak Türkiye’nin bir numaralı turizim merkezinin geleceği ile oynaması da koca bir skandaldır.

-Neden diğer turizim merkezleri değilde hep Bodrum?

Bodrum’da bu konuda başlayan tartışmalarda özellikle bazı medya kuruluşlarının istedikleri mali destekleri alamadıkları için ellerindeki kalemi silah gibi kullanıyorlar.

Bu konuda spekülasyonlarda bulunanlar örneğin, Çeşme, Kuşadası, Marmaris ve diğer turizim merkezlerinde hiç mi Türkiye’nin gündemine taşınacak konu çıkmadığını da soruyorlar?

-Aynen bu soruda tam yerinde bir soru.

Gerçekten nedir bu Bodrum’da Bodrum merakı. Bırakın da Bodrum esnafı ve turizimcisi bir rahat etsin. Çekin Bodrum’dan elinizi. Esnaf, turizimci isyanda!

Bu yazı toplam 436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR