TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Türkiye artık sancılı sürece girdi!

Türkiye artık sancılı sürece girdi!

Türkiye artık her gün sancılı bir güne uyanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan CHP’nin erken seçim startı vermesinden sonra son günlerde yaşananlara, acaba bunlar erken seçimin ayak sesleri mi diye de insanı düşündürüyor.

-Arka arkaya olmayacak şeyler oldu

Örneğin, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde patlak veren 17-25 Aralık takvimi.

Daha sonra sokak röportajında, Dilruba Kayserilioğlu adlı genç bir kadının düşünce özgürlüğü çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülke yönetimine yönelik sözlerinin hakaret ağırlıklı olduğu gerekçesiyle yargılanıp 7,5 ay hapis cezasına çarptırılması.

Hapis cezasına çarptırılmadan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde yer ayırtarak yanına oturtması, haliyle iktidar ile CHP arasındaki gerginliğin had safhaya tırmanması.

Bunlar gündemde sıcaklığını korurken, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan genç teğmenlerin, ilk yemin törenlerinin sona ermesinden sonra program dışı kılıçlarını havaya doğru çekerek “Biz Atatürk’ün askerleriyiz” diye slogan atması, bir başka gün de ODTÜ mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektöre yönelik protestoların arka arkaya gelmesi, Türkiye’yi yine bir anda sıcak bir atmosfere taşıdı.

-Bunlar bir tesadüf olamaz

Ülkenin son hafta içerisinde arka arkaya yaşadığı gerginlikleri sıralayıp fotoğrafın büyüklüğüne baktığımızda, bu erken seçimin ayak sesleri diyebiliriz.

Zaten kutuplaşmış bir medyaya sahip olan Türkiye’deki haber televizyon kanallarındaki yorumcuları dinlediğinizde, kendi ideolojileri doğrultusunda bu yaşananlara yorum yaparken işin arkasındaki rolün erken seçim olduğunu da çok rahat görebiliyoruz.

Günlük yaşamda pahalılık mı desek, yoksa ülkenin yaşadığı siyasi gerilim mi desek, ne dersek diyelim, Türkiye adeta erken seçim için fokur fokur kaynıyor.

Bu arada, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk ekonomisinin diplerde sürünürken erken seçime gitmeyeceğini bildiğimiz için gelecekte nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağımızı zaman gösterecek.

Yerel seçimlerden galip çıkan CHP tarafından erken seçim talebi de artık dile getirilmeye başlandı. Hatta MHP içerisine kadar hareket sızarak iktidara destek veren MHP ile AK Parti’nin karşı karşıya geldiği anlara da tanık olduk. Zaten muhalif kanallardaki oturumcuları dinlediğimiz zaman, söylemlerinde bu yaşananlarla Türkiye’nin artık bu iktidar ile gidemeyeceğini ve erken seçimin zorunlu olduğuna dikkat çekiyorlar.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 305 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR