Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

SÜLEYMAN SOYLU OLSUN

SÜLEYMAN SOYLU OLSUN

Yarın AK Parti Teşkilat içi Muğlada Temayül yoklaması var.
Rutin bir olay.
Sonuçları dünden az çok belli desek yeridir.
Temayül bir tercih mi yoksa istek mi oldum olası düşünürüm. Temayülden çıkan bir aday da görmedim bugüne kadar. Olsun, yine de mühim diyelim.
☆☆☆
Cumhurbaşkanımız Kabine üyelerini de listeye koyacağını açıkladı.
Muğla yı es mi geçer, ihya mı eder henüz net değil. Kime sorsak Mehmet Nuri Ersoyun adını söylüyor. Ama diye de devam ediyor.
Mehmet Nuri Ersoy tüccar bir Bakan. En büyük yatırımları da Muğlada. Muğla dan aday olması bu açıdan bakılırsa normal görülebilir. Fakat özellikle birleştirici,yerel siyaset dilini hiç bilmemesi, Muğlalıyı hiç tanımaması en büyük handikap olur. Yani Muğlalı biraz farklı bakar olaya...
Yani bir milletvekili olur, o da Sayın Ersoy olur. İkiyi görmek biraz hayal olur...
☆☆☆
Muğla kökeni Demokrat Parti ile anılır. 2002 ye kadar sol partiler hiçbir zaman çoğunluğu elde edememişti. Muğlalı doğal olanı, sofrasına lap diye oturanı sever. Menderesi sever. Özalı sever. 
AK Parti de bugün bile hala siyaset yapan binlerce insan hep Demokrat kökenlidir. AK Partiye küsüp gidenler de öyle desek yeridir.
2002 ye kadar 5 milletvekili içinden 3 ü hep Sağın olduysa, bugün 7 milletvekilinden 4 ünün, 5 inin yine Sağın olmaması için bir sebep yok.
Cumhurbaşkanımız Muğlaya bir Bakan verecekse bu kriterleri çok iyi değerlendirmesi gerekir. Küskünler ordusunu da barıştırabilecek bir isim.
Vermeyecekse BİZ İSTİYORUZ !
Süleyman Soylu.
Sayın Soylu naif duruşu, doğallığı ile, her partiden seveni ile bir ivme, bir dimağ olacaktır Muğla için. İyi Partiliden de oy alabilecek bir isimdir. Sayın Soylunun terörle mücadelesini sonuna kadar destekleyen, bir şekilde küsüp giden eski MHP liler de teveccüh gösterecektir. Hatta özellikle Vatan ve Bayrak sevgisi olduğuna kesin emin olduğum CHP den bile ciddi bir oy alacaktır. Muğlada tüm dengeleri kökten değiştirecek isim Soylu dur.
Kendisi ile birlikte çok uyumlu bir takım oluşturulursa, Sayın Soylu rüzgarı Muğla da 4 milletvekilini çıkarır. Bu da çok basittir. Yerel siyaseti iyi bilen, kentli ile kentli, Köylü ile köylü, güleryüzlü bir aday listesi Muğla yı uçurur..
Yarın Temayül yoklamasında oy kullanacak her bir AK Partili kardeşim önce Vatan, önce bayrak, önce millet, önce ümmet diyerek meseleye bakmalıdır. Benim bundan zerrece şüphem asla yoktur. Muğla ya tarih yazdıracak bir fırsat için hepimiz kolları sıvamalıyız. En başta 50 yi çoktan geçen bütün Milletvekili Aday adayı olan kardeşlerim de bunu canı gönülden istemelidir. 
Ya bire razı olmak, ya da birden şaha kalkmak.
Sonuçta 7 aday belirlenecek. 50 de 7 yani.
Süleyman Soylu gibi bir ismi, İstanbula, Ankara'ya hapsetmek AK Partiye puan kazandırmayacaktır. Zaten o bölgelerde çok güçlü isimler vardır. Fakat Muğla'nın Süleyman Soyluya ihtiyacı vardır.
En başta mevcut milletvekilleri,
Eski il başkanları,
Eski milletvekilleri,
Eski ilçe başkanları,
İl Başkanımız Sayın Gültekin Akça olmak üzere herkesin Sayın Süleyman Soyluyu Muğlaya getirmek için canla başla çalışacağına eminim.
Hemen Şimdi.
Allah Yar Ve Yardımcımız Olsun.
Selam Ve dua ile.
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1190 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR