5 kişinin öldüğü kazada makas atan sürücünün cezası belli oldu!

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazada, makas atan araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ın cezası belli oldu. 30 Haziran 2023'te yaşanan kazada, Koçak'ın kontrolü kaybetmesi sonucu zincirleme bir çarpışma meydana gelmiş ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

İzmir-Aydın Yolu'nda seyir halinde olan Koçak, makas atma girişiminde bulunmuştu. Kontrolü kaybeden araç, karşı yönden gelen bir otomobile çarpmış ve ardından bir minibüsle çarpışmıştı. Kazanın şiddetiyle otomobildeki 4 kişi ve minibüsteki 1 kişi hayatını kaybetmişti.

asasass.jpg

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Koçak "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılandı. Mahkeme, sanığın kasıtlı bir şekilde makas attığını belirterek, 18 yıl hapis cezasına hükmetti.

ccccccx.jpg

Koçak, ifadesinde makas atmadığını, önündeki bir aracı sollamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia etmişti. Ancak mahkeme, sanığın bu savunmasını kabul etmedi.

Kaza, toplumda büyük yankı uyandırmış ve trafik güvenliği konusunda bir kez daha tartışmaları alevlendirmişti. Vatandaşlar, özellikle genç sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle yaşanan bu tür kazaların önlenmesi için daha ciddi önlemler alınmasını talep etmişti.

Trafik uzmanları, bu tür kazaların en önemli nedenlerinden birinin hız ve dikkatsizlik olduğunu belirterek, sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve araçlarını dikkatli kullanmaları gerektiğini vurguladı.

İzmir'deki feci kaza, bir kez daha trafik güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Mahkemenin verdiği karar, benzer olayların tekrarlanmaması için caydırıcı bir örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.