Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

DİJİTAL KÖLELİK OLAN YENİ KAPİTALİZME MAHKUM DEĞİLİZ (1)

DİJİTAL KÖLELİK OLAN YENİ KAPİTALİZME MAHKUM DEĞİLİZ (1)

İnsanlığı kontrol etmeyen Bilim ve Teknolojiye EVET,

İnsanlığı kontrol eden Bilim Teknoloji ve Dijital Köleliğe HAYIR,

İnsan olma hasletimiz olan tüm erdemlerimiz ve değerlerimiz, öncelikli olarak son iki yüz yıldır, faizli Kapitalizm sistemi ile tek tek yok edilmeye devam edilmektedir. İnsan olma erdemlerimiz ve değerlerimiz ise bizleri biz yapan, ahlaki, dürüstlük, iyilik ve güzellik gibi asli değerlerimizdir.

İnsan birey, aile ve toplum yapıda, sosyal yaşam olarak, yaşamımız merkezi asli olan İnsan olma erdemliğidir. İnsan olma erdemimizi bizler, Türk kadim tarihi ve İslam dinimiz den ecdadımızın bize mirası Türk töresi, örf, adet ve fütuhatımız tecrübelerinden, ailemizden ve köklü medeniyet birikimiz den alırız.

ANCAK NE ACIDIR Kİ İNSAN ASLİ DEĞERLERİMİZ, ARTIK GÜNÜMÜZ DE SAHİPSİZ KALARAK, ACINACAK BİR DURUMA GELİNMİŞTİR.

Yiğitlik, dürüstlük, iyilik, yardımlaşma ve dayanışma yapanlar, ahlaki ve etik olanlar çok azaldığı ve az olduğu için, yaptıkları İnsani küçük bir iyilik bile ne acıdır ki, günümüzde haber yapılacak kadar acı bir duruma gelinmiştir.

Bu İnsan olma asli görevlerimiz, her sosyal ortamda olması gerekir iken, haber konusu yapılan acı bir duruma geldiysek, bize yüzyıllardır uygulanan, faizli Kapitalist sistemin ne acıdır ki başarısıdır.

Kapitalist sistem, günümüzde İnsanlık değerini, bireyi, aileyi ve toplumu, tüm değerleri yozlaştırdı, bizi yedi bitirdi, yıktı yok etti. Sürekli acılardan, sorunlardan, beslenerek değerlerimizi yok ederek, İNSANLIK erdemini günümüzde bitirdi.

Bizler tüm olumsuzlukları, bize İnsanlığa zararlarını, bildiğimiz ve gördüğümüz halde, bu soruna çözüm üretme gayret ve cesareti bu güne kadar maalesef gösterilmedi. Yaşanan tüm aile faciaları ve toplumsal acıları günümüzde her alanda yaşayarak gördük. Halen acılar içinde yaşayarak görmekteyiz.

BUGÜNE KADAR FAİZLİ KAPİTALİST SİSTEMDEN GÜÇ VE NEMALANAN KESİMLER HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM ÜRETME DERDİNE GİRMEDİLER.

İnsanlığı bitiren faizli Kapitalist sisteme alternatif geliştirmediler. Sorumlu olan yetkili kişiler de bu acıları gördükleri ve bildikleri halde çözüm üretip geliştirme derdinde olanlara bile ciddi destek çıkmadılar.

Bazı esnaf ve işadamları, faizli Kapitalist sistemin, kendilerine sağladığı gücün keyfini sürerek ve sömürerek, yaşamlarını bir eli balda, bir eli yağda devam ediyorlardı.

Altta yaşayan insanların, bireyin, ailenin ve toplumun, faizli Kapitalist sistem içinde, acılar çekmesi hiç umurlarında olmadı. Aile faciaları ve acılar halen devam ediyor, onlarda sadece bu durumu günümüze kadar hep seyrettiler. Çözüm üretme derdine bile girmediler.

Faizli Kapitalist sistemin sahipleri ve kuranları, zaten amacı insanlığı sürekli sömürmek iken;

ALLAH (C.C) EMRİ KURANI KERİM AYETLERİNDE VE HZ PEYGAMBER (S.A.V) EFENDİMİZİN HADİSLERİNDE “FAİZİN HER TÜRLÜSÜ HARAM İKEN” BAZI MÜSLÜMANLARIN TUTUMLARINA NE DEMEK LAZIM.

Faizli kapitalist sistem içinde, ticari yaşamlarında, bu duruma ses çıkarmayan bazı Müslümanlar, fazlası ile gücün keyfini sürüyorlardı.

Dolayısı ile sosyal ve ticari yaşamda, faiz ile sömürülen, birçok acı olumsuzluğa rağmen, bugüne kadar hiç çözüm üretmemeleri, anlaşılır bir durum değildir.

MÜSLÜMANLAR NE ZAMAN FAİZE KARŞI ÇIKACAKLAR, ALLAH’IN EMRİ FAİZ HARAM OLDUĞUNU BİLDİKLERİ HALDE, NE ZAMAN FAİZE HAYIR DİYECEKLER GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM.

Faizli Kapitalist sistemin, 21.yy girdiğimiz bu dönemlerde, ZİRVESİNİ yaşıyoruz. Ne yazık ki insanlık her alanda kaybediyor.

Onlar tatlı rüyalarında yaşarken, bir anda pandemi patladı. Bu durum Dünya da daha önce karşılıksız olarak şişen Dolar’ın, Dünya’ya hakim olduğu bu finansal paranın, artık sürdürülemez bir noktaya zaten gelinmişti.

Tam patlayacağı bir dönemde, ne hikmetse, bir şekilde Dünya da finansal kriz patlaması zaten gündem de biliniyor ve bir şekilde yaşanacaktı. Ancak pandemi olayı önce patlatılarak, küresel ölçekte kendilerini çok iyi bir şekilde kamüfle ettiler. Doğal gelişecek olan finansal patlamayı pandemi ile çok iyi gizlediler.

YİNE NE HİKMETSE GEÇMİŞTE, PANDEMİ İLE BİR ANDA SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEME GELDİ.

İnsanlığa sistem değişikliğini yine bizlere acılar çektirerek, pandemi ile başlatarak DİJİTAL platformaların zirve yaptığı, sistem değişikliğini birlikte devam ettirdiler.

Şimdi yine planları gereği, Dünya Ekonomik Forumu, Davos da aldıkları karar gereğince, THE GREAT RESET büyük sıfırlamayı uygulamaya aldılar.

TÜM MEVCUT KAĞIT EKONOMİ SİSTEMİNİ, ŞİMDİKİ DOLAR FAİZLİ KAPİTALİST SİSTEMİNİ SIFIRLAYACAKLAR.

Yani FAİZLİ KAPİTALİZM kalacak şekilde yeniden DİJİTAL olarak şekil değiştirecekler.

İnsanları kontrol edecekleri, yeni faizli DİJİTAL KÖLELİK altyapısı ile ismini de şirin kelimeler koyarak, bizlere yutturularak, sürdürülebilir denilerek, adına SOSYAL ve PAYLAŞIMCI KAPİTALİZM diyerek,

Holding ve şirketlerin kontrol ettiği, yeni sömürü düzenine ULUS DEVLETLERİ daha da parçalayarak yada bölerek, şiddetini arttırarak, yeni DİJİTAL PARA ile uygulamaya alacaklar.

Bir yandan kendi arzu ettikleri, yeni faizli DİJİTAL KAPİTALİZMİ devreye sokarken, Dünya da, sosyal patlamaları arttırıp, ekonomik sorun alanlarını her alanda arttırıp, çöküntüler ile şirket iflaslarını her alanda tetikleyecekler.

Bankacılık sistemi yanında finansal çöküşleri yaşatarak, İnsanları ekonomik sorunlar içinde bunaltarak, yapay zeka ve robotlar ile işsizliği arttırarak, meslek alanları yok ederek, artık yeter dedikleri ve zorunlu olarak kabul ettirecekleri, çok az ücrete kabule zorlayacaklar.

Zorunlu vatandaşlık maaşı ile yeni DİJİTAL KÖLELİK SİSTEMİNE girmeye insanlığı her alanda zorlayacaklardır.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 898 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR