CANAN BAYKIZ

CANAN BAYKIZ

NE OLACAK BU VEKİL ADAYLARININ DOSYALARI

NE OLACAK BU VEKİL ADAYLARININ DOSYALARI

Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Milletvekili aday listelerine parti teşkilatlarında tepki vardı. Gün geçtikçe yankıları ifşa edilen belgelerle büyümeye başladı.

Görünen o ki, en şaibesiz aday listesi İYİ Parti'den çıktı. İlk üçte yer alan isimlerin ilki partinin mevcutta meclisteki tek temsili Prof. Dr. Metin Ergun, ikinci isim Fethiye Eski Belediye Başkanı ayrıca son yerel seçimlerde Muğla 'da adından çokça bahsedilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve son olarak Bodrum'dan etkili bir isim Mehmet Tosun. Mevcut adayların genel merkezde aldıkları görevlerde de başarı grafikleri yabana atılmayacak halde. Geçen yazıda listelere değinirken İYİ Parti'den bahsetmeyişim tepkilere yol açmıştı ancak liste deneyimli isimlerden oluşunca tepki de olmayınca, aday listelerine tepki diye söze başlayıp İYİ Parti'yi nereye koyacağımı bilemedim. Bu satırlar da zaten tepki sahiplerine borcumu ödemek için.

CHP'de Selçuk Özdağ krizi, aday tanıtım toplantısında da görünmeyince büyüyerek devam ediyor. Millet İttifakı masasından Muğla için Gelecek Partisi seçimi de bu anlamda eleştiri alıyor. Şu an Muğla 'nın geçmişini sorguladığı dava dosyaları ile dikkat çeken iki ismi var. Biri Selçuk Özdağ diğeri ise AK Parti üçüncü sıra adayı Eylem Tan. Enteresan olan tarafı ise iki ismin de sessizliğini bozmadan süreci yönetme çabaları.

AK Parti teşkilatını köşe komşum Cemal Demirtaş oldukça detaylı paylaşıyor. Onu takip etmenizi tavsiye ederim. Ancak kendi adıma şunu belirtmeliyim ki; Eylem Tan ile ilgili yapılan ve yapılacak olan haberler , imaj çalışmaları yetersiz. Mevcut iddia ve ifşa edilen belgeler kendisi tarafından açıklığa kavuşmadıkça bu süreçten itibar kaybı ile çıkması yüksek olasılık. Kamuya mal olan iddialar kamuoyu ile paylaşılmadıkça, sorular cevapsız kaldıkça zan büyür.

MHP 'nin ilk sıra adayı Özlem Balcı ile ilgili yapılan tek eleştiri; siyasetteki tecrübesizliği. Kadın ve sempatik oluşu, geçmişine dair yüz kızartıcı bir dosya ya da bir iddia olmayışı da seçmen tarafından kabul görmesinde büyük etken.

Ve son olarak Türkiye İşçi Partisi ilk sıra adayı Mehmet Aslantuğ. Basına yansıyan demeçleri, Muğla halkı tarafından çok seviliyor olması, vekilliği bir kariyer programı, basamak atlayışı olarak görmeyişi, herkesin yakındığı eleştirdiği birçok konunun tavır ve anlayışın demeçlerde dikkat çeken varlığı Aslantuğ'u vekilliğe en yakın isim olarak işaret ediyor.

TİP 'in vekil listelerini halkın önüne koymadan önce kriter olarak halkın teveccüh göstereceği isimlerin nasıl özelliklere sahip olmasını istedikleri araştırması ise takdire şayan. Halkın kriterlerine en yakın olan isimler seçilip halkın seçmesi için alternatif olarak sunulmuş. Birinci ağızdan bu cümleleri duyunca insan içinden kocaman bir "vay be" diyor.

Dostlar, Muğla Güncesi Muğla TV ekranlarında yeniden can buluyor. Her bölümde iki gazeteci arkadaşım ile birlikte bir konuğumuzu ağırlayacağız. Amacımız 14 Mayıs 'a kadar siyaset odaklı bölümler çıkarmak. Ancak Muğla Güncesi daha sonraki bölümlerde Muğla 'nın gündemine katkı sunmaya devam edecek. Enerji, maden, turizm, sağlık, spor , kültür şehrin gündeminde ne varsa güncesinde de o yer alacak.

Bizim program ufak bir basın buluşması olsun, yankısı da yansıması da bol olsun istiyoruz.

Tüm vekil adaylarımızı ve siyasette ben de söz sahibiyim diyen konuklarımızı bu kısa sürede, yankısı sürece etki edecek programımıza davet ediyoruz.

Bu yazı toplam 1292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
CANAN BAYKIZ Arşivi
SON YAZILAR