CANAN BAYKIZ

CANAN BAYKIZ

HEM PASTAM DURSUN HEM KARNIM DOYSUN

HEM PASTAM DURSUN HEM KARNIM DOYSUN

Milletvekili listeleri açıklandı. Muğla'da bir parti teşkilatı da yok ki "şehrime hizmet edeceğine inandığım kişilere partim tarafından da kıymet verildi" diye şöyle göğsünü kabartarak söylesin.

Benim fikrimce en iyi düşünülmüş liste açık ara CHP 'nin. Zira, sakar altı ve sakar üstü listede eşit dağılmış, hatta cumhur ittifakından oy alır diye düşünülerek milliyetçiler içinde bir aday, seçilebilecek şekilde listede yerini almış. Karşı cephenin durumu gelebilecek tepkiler oyları da hesap edilerek, buna göre de aksiyon alınmış.

MHP'de ilk sıra hem kadın hem sanatçı fakat siyaseten şimdiye kadar yeterlilik kazandığı çalışmaların basın ve dolayısıyla kamuoyuyla paylaşılması şart. İkinci sıra ise ilke nazaran kendini teşkilatın daha iyi tanıdığı bir isim olarak nitelendiriliyor.

"AK Parti için bu liste Muğla 'da intihardır" diyenlerin sayısı fazla. İmar Barışı 'nın mimarı olduğunu söyleyen ve istifası ile acaba dedirten Kadem Mete, istifa açıklamasında belirttiği gibi parti üst yönetimi tarafından apolet takılarak yükseltiliyor. Teşkilat mensuplarının tepkisi, döneminde aldığı istifalar, küskün sayıları, temayül yoklamasında listede adı geçmesine rağmen gelmeye tenezzül etmemesi gibi birçok eleştiriye rağmen liste başında yerini aldı. AK Parti listesinde sakar üstü diye tabir edilen Milas ve Bodrum'un temsilcisinin yer almaması da ayrıca tepki çekiyor. Bu haliyle açıklanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bu liste , maalesef en çok eleştiri alan ve tepkisini sandıkta net göreceğimiz liste, halk nazarında. Bunu Ankara göremedi ancak oy sayımında net hissedecek diyenlerin sayısı az değil.

TİP 'in Mehmet Aslantuğ hamlesi ise doğrusu sürprizlere gebe. Daha önce yazılarımda da belirtmiştim. Muğla'nın meclis temsillerindeki dağılımı 28. dönemde değişir. Yeşil Sol Parti'nin aktivistlerinin etkin propagandaları hali hazırda zaten o cephede bir yükseliş trendi yakalamıştı ve bunu da oy dağılımını takip eden anket verileri net gösteriyordu. Buradan bakıldığında Türkiye İşçi Partisi Muğla 'dan bir temsilcisini meclise göndermeye çok yakın duruyor.

Özetle; Muğlalı'nın yorumları bu şekilde. İstisnasız tüm partililer, neden kendi görüşlerine yer verilmediğini sorguluyor. Ön seçimin neden yapılmadığını merak ediyor. Temayülde düşük oy alanların hatta ilk 7'de yer almayanların neden aday listesinde yer aldığını ya da tam tersi temayülde yüksek oy alanların listelerde ya seçilemeyecek yerde ya da liste dışında neden yer aldığına anlam veremiyor.

Demokrasinin layığıyla tecelli etmediği vurgusu da zaman zaman sosyal medya iletilerinde her kesimden vatandaş tarafından öne çıkıyor.

Velhasılı dostlar, kaynağını tebadan, sine-i milletten almayan bir yönetim biçimi çuvallamaya mahkumdur. Hangi liste ne kadar kendi teşkilat üyelerinin görüşlerini yansıtıyorsa sandıktan da başarılı sonucu alacak olan odur. Yaşayıp göreceğiz.

Bu süreçte çok tekrara çok düştük. Bulunduğumuz her mecliste halkın dediği gibi davranılmasının, parti baronlarının sıra satın alan hallerinin törpülenmesi gereğinin altını çizdik. Özellikle bu dönemin ateşten gömlek olduğunu anlatmaya çalışan yazılar da yazdık. Onun kaşı güzel, bunun parası fazla, öteki falancanın tanıdığı döneminin artık geçmişte kalmasının önemini anlatmaya çalıştık. Listeleri görünce farkına vardık ki bizim gibi liyakat, ehliyet arayışı içinde olanlar çok az bir kesime hitap ediyor. Bu da bizim başarısızlığımız, kabul ettik!

Haydi selametle...

Bu yazı toplam 2062 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
CANAN BAYKIZ Arşivi
SON YAZILAR