Türk Askeri Sınırdaysa Siyaset Biter

Hepimizin bildiği gibi Türk askeri tarafından başlatılan bir harekat içindeyiz. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hazırlanan “Barış Pınarı Harekât Planı” Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim saat 16.00’dan itibaren uygulanmaya başlandı.

Düzenlenen harekatın ardından merak ettiğim bir şey vardı neden “Barış Pınarı”? Sınırdaki birçok yerin adında "pınar" kelimesi varmış ve bölgeye barış getirecek olan harekatın ismine bölgedeki "pınar"lar ilham olmuş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Harekatın başlamasını “Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir." Sözleriyle bildirmişti.

Barış harekâtında bugün 9. Gün. Siz yazımı okurken 10. Günün içerisin de olacağız. Bu süre zarfında gelinen son durumu Milli savunma bakanlığı yaptığı son dakika açıklaması ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve (SMO) Suriye Milli Ordusu'nun PKK/YPG'li teröristlere karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplamda 637'ye ulaştığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu dönemde ABD’den de açıklamalar geldi tabi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre ABD’den gelen açıklamalar şu şekilde;

ABD Başkanı Donalt Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile yaptığı ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenlemiş.

Barış Pınarı Harekâtı’nın başlatılmasının kendisini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusuna Trump, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın kararı beni şaşırtmadı. Uzun süredir bunu yapmak istiyordu, uzun süredir Suriye sınırına asker yığıyordu." yanıtını verdi.

Trump, Suriye'nin kendi topraklarını korumak istemesini anladığını belirterek "Ancak burada ABD'nin yapacağı bir şey yok. Dostumuz olmayan Suriye'nin toprağını korumak için bir NATO ülkesi (Türkiye) ile mi savaşmamız gerekir? Ben öyle düşünmüyorum." görüşünü paylaştı.

Trump ayrıca Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK unsurlarına atıf yaparak "Melek değiller." yorumunda bulundu. YPG/PKK'nın DEAŞ ile mücadelede ABD'nin yanında savaştığını anımsatan Trump, "Onlara bizimle savaşmaları için çok para ödedik. Bizim yanımızda savaştıkları zaman iyi iş çıkardılar, bizimle savaşmadıklarında o kadar iyi değildiler." ifadelerini kullandı.

Trup, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde ki askerleri geri çekmesinin  stratejik olarak muhteşem bir karar olduğu dile getirirken Biz NATO üyeleriyle iyi geçinmeliyiz ve Türkiye NATO üyesi ifadelerini kullandı.

Birazcık geçmişimizi kurcalasalar Türk milletinin atadan cesur, topraklarına ne denli bağlı olduğunu görürlerdi. Biz boşuna Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz diye bağırmıyoruz. Türk Askerinin bu süreçteki başarısı, cesareti tartışmaya kapalı bir konudur benim için. Düğüne gidiyoruz diyerek korkusuzca çıktılar yola.

Asker selamlarının yurt dışında sansürlenmesine inat asker selamı veren futbolcularımızı, spikerlerimizi gözlerim dolu dolu izledim. Gururlandım. Tek temennim Tüm Türkiye’nin birlik içinde birbirine sıkı sıkı sarıldığı bu dönemde askerlerimizin saçının teline zarar gelmeden sağ salim geri gelmeleri.  Bu mücadelede Şehit olan tüm askerlerimizin ve sivillerimizin ruhları şad olsun.

Son olarak, Gürse Birsel yazdığı köşe yazısında bu dönemde birlik olunması hakkında şu sözlere yer vermiş “Sevgili arkadaşlar, değerli vatandaşlar, o gencecik insanlar bu ülke tek parça ve birlik içinde yaşamaya devam etsin diye şehit oldu! ‘Biz, ötekiler’ işine girersek, işte şehitlere en büyük saygısızlık bu olur! Sakin, saygılı, soğukkanlı ve birlik içinde duralım. Belki şehitlere en önemli görevimiz budur...”

 

O yüzden diyoruz ya Türk askeri sınırdaysa siyaset biter, karşıt görüşler susar. Susmalıyız, birlik içinde durmalıyız belki de gerçekten en önemli görevimiz budur...