TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ifadesi, ne demek?

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ifadesi, ne demek?

Genç teğmenlerin mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz” şeklinde sloganlarının AK Parti çevrelerinde rahatsız yaratması Türkiye’nin yeni gündemi oldu. Bu sloganı atan genç teğmenler hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağı da tartışmalar arasında

Peki, askeri okul öğrencilerinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz diyerek fırtına koparılan bu sloganın ne ifade ettiğine de şöyle bir bakalım:


“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun ilkelerine olan bağlılığı ve sadakati ifade eden güçlü bir slogandır. Bu ifade, Atatürk’ün önderlik ettiği Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadele ruhunu ve onun bıraktığı mirası yaşatmayı simgeler.

Bu söz, genellikle Atatürk’ün laik, demokratik, çağdaş ve bağımsız bir Türkiye vizyonuna olan bağlılığı göstermek için kullanılır. Tarih boyunca farklı zamanlarda, özellikle siyasi veya toplumsal olaylarda, halkın Atatürk'ün ilkelerine ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkma iradesini vurgulamak için bu slogan öne çıkarılmıştır.

Bu ifadenin kullanımı, bir kişinin veya bir topluluğun Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleme, onun mirasını koruma ve Cumhuriyet değerlerini savunma kararlılığını ifade eder. Görüldüğü üzere bir suç unsuru yok. Sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı mirası anlatıyor.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR