İMO Muğla Şubesi: “Milas’ta 15 bin 944 bina incelendi”

İMO Muğla Şubesi: “Milas’ta 15 bin 944 bina incelendi”
 MUHABİR
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu’nca yapılan basın açıklamasında, “Büyükşehir Belediyemizin liderliğinde tüm ilçe belediyelerimizle birlikte hızlı bir şekilde hayata geçirmek için gayret ettiğimiz “Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü” konusunda yetkilileri bilgilendirmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna beyan ederiz” denildi.

Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi arasında imzalanan “Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü” kapsamında Milas’ta 13 merkez mahallesi ve 1 kırsal mahallesinde toplam 15 bin 944 bina sokak taraması yöntemiyle incelendi.

Binaların özellikle zemin katlarında bulunan iş yerlerinin durumu gözlemsel olarak tespit edildi, incelenen tüm binalar için bölgesel bir önceliklendirme yapıldı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu’nca yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de, 4 katlı binanın aniden çökmesi sebebiyle maalesef 1 can kaybı ve 8 vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan olay, mevcut yapı stoku durumunun tespit edilmesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmıştır.

Şehrimiz özelinde, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi arasında imzalanan “Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü” kapsamında Milas İlçemizin 13 merkez mahallesi ve 1 kırsal mahallesinde toplam 15944 bina sokak taraması yöntemiyle incelenmiş, binaların özellikle zemin katlarında bulunan iş yerlerinin durumu (kolon kesilmiş mi, ilave kat var mı) gözlemsel olarak tespit edilmiş, incelenen tüm binalar için bölgesel bir önceliklendirme yapılmıştır. Benzer bir protokol Bodrum Belediyesi ile de imzalanmış olup, saha çalışmalarına başlanması için belediyemizle birlikte ön hazırlıklar yapılmaktadır. Birinci etap sokak taramalarının ivedilikle tamamlanması ve ikinci etap detaylı incelemelere geçilmesi planlanmaktadır.

İMO Muğla Şubesi olarak uzun yıllardır bu konuda yetkilileri uyarmaya, halkımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışmaktayız. Bu üzücü olay vesilesiyle görüşlerimizi paylaşmak, uyarılarımızı tekrar hatırlatmak ve çok önemsediğimiz, Büyükşehir Belediyemizin liderliğinde tüm ilçe belediyelerimizle birlikte hızlı bir şekilde hayata geçirmek için gayret ettiğimiz “Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü” konusunda yetkilileri bilgilendirmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna beyan ederiz.”

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.