Türkmen Boyları 6-7 Temmuz’da Muğla’da buluşuyor

Türkmen Boyları 6-7 Temmuz’da Muğla’da buluşuyor
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nun 15’incisi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 6-7 Temmuz’da Düzeyn Yaylası’nda düzenlenecek. Bu sene ilk defa yurt dışından Moldovya’dan Gagavuz Türklerinden 25 kişilik oyun ekibinin toya katılacağını söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Yurtdışından ve yurtiçinden önemli katılımcılarda olacak. Şuanda 55 ilden katılım bekliyoruz” diye konuştu.

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafında bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Yörük Türkmen Toyu, 6-7 Temmuz’da düzenlenecek.

Düzeyn Yaylası'nda düzenlenecek olan 15. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu ile ilgili Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan açıklamalarda bulundu.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Muğla Yörük Obaları Derneği olarak bu sene 15. Toyumuzu yapıyoruz. Her geçen yıl hem uluslararası boyutta hem de burada ilerideki yıllarda toyu burada 4-5 güne çıkarmayı planlıyoruz. Hem bölge insanına kültürel anlamda bir zenginlik olsun hem de bu kültürümüzü en iyi anlamda yaşatmaya çalışıyoruz. Her yaptığımızı kayıt altına almak zorundayız. Bu sene 6-7 Temmuz’da 15. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyumuzu yapacağız.

ORHAN AKCAN: “55 İLDEN KATILIM BEKLİYORUZ”
Başkan Akcan, "Bu sene ilk defa yurt dışından Moldovya’dan Gagavuz Türklerinden 25 kişilik oyun ekibi gelecek. Çadırlarını da getirip kendi kültürlerini burada yaşatacaklar. Moldova Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor’de katılacak. Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov’de katılacak. Yurtdışından ve yurtiçinden önemli katılımcılarda olacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi ana sponsorumuz oldu. Şuanda 55 ilden katılım bekliyoruz” dedi.

TOY DOLU DOLU GEÇECEK
15. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu, 5 Temmuz’da Düzeyn Yaylası’nda çadır kurulumu ile başlayacak. 6 Temmuz Cumartesi günü Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde önemli konuşmacıların katılımıyla Yörükler ve Türk Dünyası başlıklı panel gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde Düzeyn Yaylası’nda ince çalgı ile kına yakma ve Yörük ateşi yakma etkinlikleri düzenlenecek.
7 Temmuz Pazar günü ise yerel sanatçıların katılımıyla müzik dinletisi, zeybek gösterisi, sipsi dinletisi semah gösterisi, ağalık seçimi, gelin alma töreni, güreş gösterisi gibi etkinlikler yapılacak.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.