Muğla'da berberler ve kuaförlerden tatil isyanı

Muğla'da berberler ve kuaförlerden tatil isyanı
 MUHABİR
Ticaret Bakanlığı'ndan tarafından ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan karar 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başladı. Sektörün en çok iş yaptığı günlerden birinin Pazar olduğunu belirten Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, “Bakanlık tarafından alınan karara saygımız var ama bu karar ekonomik olarak bizleri olumsuz etkileyecek” dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan kararla ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması 1 Temmuz itibariyle hayata geçirildi.
Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirlenirken, bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlık tarafından idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.

MUĞLA'DA PAZAR GÜNÜ DÜĞÜNÜ OLANLAR BÜYÜK SIKINTI YAŞAYACAK
Muğla'da alınan kararla 7 ilçede kuaför, berber ve güzellik salonları pazar günü kapalı olacak. Alınan karar, Pazar günü düğünü olan çiftleri isyan ettirirken evlenecek olanlar ve aileleri saçlarını, makyajlarını başka bir yerde yaptırmak zorunda kalacak.

Pazar günü berber, kuaför ve güzellik salonları Menteşe, Bodrum, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Datça ve Marmaris'te kapalı olacak. Milas'ta berber ve güzellik salonları pazar günü, kuaförler ise pazartesi günü kapalı olacak. Yatağan'da berberler pazar günü, kuaför ve güzellik salonları pazartesi günü kapalı olacak. Köyceğiz, Seydikemer, Ula ve Kavaklıdere'de ise berberler pazar günü, kuaför ve güzellik salonları salı günleri kapalı olacak.

ODA BAŞKANI ÇOLAKKOL; “EKONOMİK OLARAK BÜYÜK SIKINTI YAŞAYACAĞIZ”
Bakanlığın aldığı karara saygılı olduklarını ifade eden Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, “Karara saygı duyuyoruz ancak sektörümüzün düğünler nedeniyle en çok para kazandıkları günlerden biri Pazar günü. Pazar günü düğünü olanlar büyük sıkıntı yaşayacak. Berberler ve kuaförler olarak Pazar günü ya salonlara yada evlere gidip işimizi yapacağız. Böyle olunca da maliyetler artacak bu da vatandaşa yansıyacak. Berberler ve kuaförler olarak ekonomimiz büyük sekteye uğratacak. Kabul ettiğimiz bir şey değil ama büyüklerimizin aldığı karara da uymak zorundayız” dedi.

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.