Özgür Özel Muğla’da konuştu: “Size söz olsun bu balkona iktidar partisinin Genel Başkanı olarak geleceğim”

Özgür Özel Muğla’da konuştu: “Size söz olsun bu balkona iktidar partisinin Genel Başkanı olarak geleceğim”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediye Binası önünden açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yıllardır Muğla’ya geliyorum, 2024’te yine Muğla’dayız. Size söz olsun, seçim 2025 olur inşallah ama ne zaman yapılırsa yapılsın bu balkona iktidar partisinin Genel Başkanı olarak geleceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Programı kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Binası önünden açıklamalarda bulundu.

Muğla'nın 1973'ten beri sosyal demokratlar tarafından yönetildiğini söyleyen Genel Başkan Özgür Özel, “2019’da Muğla’da 7 belediyemiz vardı. 31 Mart’ta 14 belediyeden 12’sini kazandık. Aday gösterdiğimiz belediyelerden iki tanesini kazanamadık. Onları da inşallah gelecek seçime bıraktık. Gelecek seçim 14’te 14 yapacağız. Muğla’yı 1973’ten beri sosyal demokratlar yönetiyor. Beş dönem boyunca çeşitli görevlerde, son üçü büyükşehirde olmak üzere Osman Gürün Başkanımız Muğla’ya hizmet etti. Menteşe’ye Bahattin Gümüş Başkanımız hizmet etti. Bu dönem de bayrak devir teslimini kendi arzularıyla, bir küskünlük olmadan, genç ve dinamik kadrolara, bir kadın belediye başkanına, bir genç belediye başkanına teslim eden ama partililiğinden bir zerre kaybetmedikleri için, benim Türkiye’de tanıdığım, partisine en bağlı yerel yöneticiler içinde ilk başta sayacağım isimler olduğu için, bu büyük başarıda onların geçmişteki hem namuslu, tasarruflu, adaylık sonrası yeni dönemde de partilerine sahip çıkan tutumlarının payı çok büyüktür” dedi.

816c2982.jpg

“1 MİLYON KİŞİYE GÖRE PARA ALSIN, 5 MİLYONA HİZMET ETSİN’ DEMEK, ÇELME TAKMAKTIR”

Muğla’ya hak ettiği ödeneğin gönderilmediğini kaydeden Genel Başkan Özel, “31 Mart akşamı Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 38’lik büyük rekoru sizin sayenizde kırdı. O gün Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen sevgili Ahmet Aras, Muğla’nın nüfusu 1 milyon 66 bin. Ancak 5 milyon kişiye hizmet etmeye uğraşıyor. Tüm ekibiyle birlikte. Bu dünyaca tanınan Muğla’nın hemen hemen bütün ilçelerinde de durum farklı değil. Yıllardır söylüyoruz. Artık kış nüfusunu saymak, kapalı nüfus sayımı yapmak ya da ikametgaha göre nüfus belirleyip, ona göre o illere ödenek yollamak, bu iller ki CHP nüfusa göre yüzde 65’ine hizmet ediyor, belediyeleri 31 Mart’tan beri. Ekonomi olarak yüzde 80’e. Ama turizm alanı olarak yüzde 92’sine Türkiye’nin biz hizmet ediyoruz. Yani kış nüfusuna göre hak edilen paranın beşte birini yollamak, aslında CHP’yi tercih eden, ‘Turizmi bunlar biliyor, kültür ve sanatı bunlar önceliyor, bu kente turisti bunlar çeker’ diyen, çağdaş ve iyi yöneticilerimizi görevlendiren, başarılarını ödüllendiren halkımızı cezalandırma anlayışından başka bir şey değildir. 2,5 milyon kış nüfusunu sayıp, 25 milyon nüfusa Antalya’da ‘Muhittin Böcek hizmet etsin’ demek ya da Ahmet Aras ‘1 milyon kişiye göre para alsın, 5 milyona hizmet etsin’ demek, çelme takmaktır. Sizi cezalandırmaktır. Şüphesiz buraya hak ettiği ödenek gelse bundan Muğla avantajlı çıkacak. Muğla’ya gelen yerli ve yabancı turist memnun dönecek. Bir dahaki yıla daha kalabalık gelecek.

CHP iktidarında cep telefonlarının baz istasyonlarından tespit edilen nüfusa göre, Muğla için bu nüfus gün oluyor 5,5 milyon oluyor. 1 milyon 66 bine göre değil 5,5 milyona göre Muğla’ya ödenek gelecek. Ona göre de hizmet edilecek. Bütün bu imkansızlıklara rağmen Ahmet Aras biraz önceki sunumunda takip ettim. Ahmet Aras ve ekibi MUSKİ noktasında 1 milyarlık bir yatırımla, Bozburun’da başlamış olan projeyi bitirerek, Bodrum’da planlanan projeye hızla başlayarak, devam ettirerek, pek çok su sorunu yaşayan ilçemizin gelecek sene bu sorunu yaşamaması için Bodrum’da deniz suyunu arıtma gibi ileri teknolojileri de gözeterek, çok önemli adımlar atıyor. Bu konuda yaptıklarını takdirle karşılıyoruz. Var gücümüzle Muğla’nın sorunlarını çözmek isteyen bu ekibe sonuna kadar destek vaat ediyoruz. Bir şey daha. 9 ilçede 137 kilometrelik asfalt çalışması önemlidir” diye konuştu.

“BURADA ARTIK SİYASET YAPMAYIN”

Muğla’ya gerekli desteğin verilmediğini ifade eden Genel Başkan Özel, “Yatağan’ın ilk kreşinin açılıyor olması bizim açımızdan son derece kıymetlidir. Yangından etkilenen yerler başta olmak üzere zeytin, ceviz fideleriyle, toplumla birlikte ağaçlandırma kampanyaları yapmak son derece çağdaş ve doğru bir yöneticilik anlayışıdır. Sudaki kayıp ve kaçağın önlenmesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan alınan 62 milyonluk kredi çok önemlidir. Ancak bu kredi Ankara’da Sayın Erdoğan’ın bir imzasını beklemektedir. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Susuzluk küresel bir sorun. Bugün Muğla’da bütün imkansızlıklara rağmen elde edilen ve dağıtıma sevk edilen suyun çok büyük bir oranında kayıp-kaçak var. Bunun için Ankara’dan gerekli desteği vermiyorsunuz. Gitmişiz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 62 milyon Euro, yani 2 milyar liraya denk gelen parayı bulmuşuz. Bir imzanızla bu para Muğla’ya gelecek. O imzanızla Muğla’da kayıp-kaçak neredeyse sıfıra inecek. Burada artık siyaset yapmayın. Burada Muğla’yı cezalandırmak değil suyun boşa akıyor olmasına, sırf bunu Muğlalı ve CHP’li bir belediye başkanı istiyor diye imza atmamanın kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. İlgili bakanı, Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı Muğla’ya bu kötülüğü daha fazla yapmamaya davet ediyorum. Ayrıca üniversite öğrencilerine, yılda 10 bin lira kırtasiye ve eğitim desteği verilmesi, ortaokul ve lise öğrencilerine bin lira karşılıksız eğitim desteği verilmesi, öğrencilerin çok kullandığı okula, şehre ve yurda ulaştıkları hatlarda 7 liralık ulaşımın bir liraya indirilmesi dört dörtlük işlerdir. Yürekten kutluyorum. İhtiyaç sahibi emeklilerimize 2 bin liralık destek. Sorunu çözmez. Yarayı kapatmaz ama merhem olur. O açıdan son derece önemlidir. Yine bugün Dalaman’da havaalanlarını kullandığımız ama belediyeye gidemediğimiz. Yoğunluk yüzünden, buradaki programlar yüzden, belediye başkanımızın bir halk ekmek fabrikasına temel atmış olmasını ve açılışına yakın zamanda bizi davet etmesini de büyük bir memnuniyetle karşıladım. Kendisini ve büyükşehri ayrı ayrı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“GEÇİM YOK, SEÇİM VAR”

Vatandaşlara seslenen Özel, “Biz Muğla seçimini Muğla ittifakıyla, Türkiye’deki yerel seçimleri Türkiye İttifakı’yla kazandık. Bunu yaparken Muğla’daki sadece sosyal demokratlardan değil. Muğla’daki muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, Kürt demokratlardan, Türkiye’nin dört bir yanında doğup, burada çalışma maksadıyla olan ya da emekliliğini geçiren bütün demokratlardan oy aldık. Bizim ölçütümüz belli. Türkiye İttifakı’nın rengi ay yıldızlı al bayrağımızın rengidir. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven, Atatürk’ü seven herkes Türkiye İttifakı’ndadır.

Muğla’dan bir kez daha, bu sefer Muğla’dan Türkiye’nin dört bir yanına soruyoruz? Geçinebiliyor musunuz? Geçim var mı? Bu iktidar sokağa çıkabiliyor mu? Tarlaya varabiliyor mu? Çarşıya, pazara gidip dolaşabiliyor mu? Fabrikadaki işçiyle konuşmaya yüzü var mı? Geçim var mı? O zaman çare bunlar sokağa çıkamıyorsa, tarlaya varamıyorsa, fabrika işçisinin gönlünde yoksalar, tarlada yoksalar, üreticinin gönlünde yoksalar o zaman çare tekdir. Seçim, seçim, seçim.

816c3102.jpg

“BU BALKONA İKTİDAR PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI OLARAK GELECEĞİM SİZE SÖZ OLSUN”

Bu sene şimdi seçim olsa 15 sandalye alacaksan, gelecek seçim seneye onu da bulamazsın. Hesabını ve kitabını yap. Seneye kasım ayının birinci, ikinci günü pazar. 2 Kasım Pazar günü sandığı koyarsan el kaldırırız. Erken seçim yaparız. Bu milleti kimin seçeceğini sandıkta görürüz. Ama ondan sonrasına kalayım. Ben biraz daha oyalanayım. Millet dişini sıksın, ben biraz daha uğraşayım, biz orada yokuz. Çünkü geçim yok, seçim var. Bu millet seçim istiyor, kaçamazsın.

Yıllardır Muğla’ya geliyorum, 2024’te yine Muğla’dayız. Söz olsun ama 2025 olur inşallah ama ne zaman yapılırsa yapılsın bu balkona iktidar partisinin Genel Başkanı olarak geleceğim size söz olsun” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.