CHP ile MHP arasında “Halkbank binası” polemiği: Balcı’dan Akarfırat’a cevap geldi

CHP ile MHP arasında “Halkbank binası” polemiği: Balcı’dan Akarfırat’a cevap geldi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat’ın, eski Halkbank binasının Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınmasına ilişkin yaptığı eleştirilere cevap verdi. İl Başkanı Balcı, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’li Belediye Başkanlarının veremeyecekleri hiçbir hesap yoktur. Bunu en iyi bilen de başkanlarımızın başlarından eksik olmayan müfettişlerdir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat yayımladığı basın açıklamasında Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait MUTTAŞ’ın eski Halkbank binasını satın almasını eleştirmişti.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat’ın basın açıklamasına cevap verdi.

Muğla’da CHP’li Belediye Başkanlarının veremeyecekleri hiçbir hesap olmadığını söyleyen İl Başkanı Balcı, “Bunu en iyi bilen de belediye başkanlarımızın başlarından eksik olmayan müfettişlerdir. MHP Muğla İl Başkanı Sayın Oğuz Akarfırat’ı; çökmüş ekonomi, her geçen gün büyüyen mülteci sorunu, atanamayan öğretmenler, ürünü tarlada kalan çiftçiler, kepenk kapatan esnaflar, çığ gibi büyüyen işsizler ordusu, kadınalara ve çocuklara karşı önlenemeyen şiddet, yolsuzluklar gibi ülkemizin acı gerçekleri ile ilgili de beyanda bulunmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HALKBANK BİNASI ARTIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİTTİR”

CHP’li Belediye Başkanlarının vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye devam ettiğini dile getiren Balcı, “MHP Muğla İl Başkanı Sayın Oğuz Akarfırat’ın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan açıklamalarında bahsettiği, Muğla’mızın yapı olarak tarihi, konum olarak da en merkezi yerindeki eski Halkbank binası artık Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Muğla’mızın tarihi dokusunu korumak adına bugüne kadar birçok cesur adım atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu yapıyı Muğla halkına kazandırmıştır. Bu vizyoner bakış açısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ı yürekten kutluyorum.

Şimdi gelelim MHP Muğla İl Başkanı Sayın Akarfırat’ın ülke gündemi bu kadar önemli konularda meşgulken yaptığı basın açıklamasındaki konulara. Ülke ekonomisini batıran, emeklisinden işçisine tüm vatandaşlara kan ağlatan AKP ve ortağı MHP’ye rağmen CHP’li Belediye Başkanları vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye devam etmektedirler” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ BÖLGEMİZE YATIRIMDA HEP İLK SIRADADIR”

Balcı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa’nın en önemli kredi kuruluşu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu en yüksek olan AAA verirken ne yazık ki AKP Hükümeti tarafından yönetilen Türkiye Cumhuriyeti kredi notunda vasat durumdadır. 22 yıldır ülkenin tüm varlıklarını satan ve ayrıca Muğla’dan topladığı vergilerin karşılığını Muğlalılara vermeyen hükümete rağmen Büyükşehir Belediyemiz bölgemize yatırımda hep ilk sıradadır. 2024 Mart ayında 6 Milyar 467 Milyon 756 bin 767 TL olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi Ağustos 2024’e kadar %23,85 oranında büyüyerek 8 Milyar 010 Milyon 257 bin 767 TL’ye yükselmiştir. Muğla’mızın parası, vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için harcanmaya devam etmektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, il genelinde devam eden yatırım ve hizmetler için Ağustos ayı sonu itibari ile 2 Milyar 477 Milyon TL kaynağı mevcuttur.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ VEREMEYECEKLERİ HİÇBİR HESAP YOKTUR”

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar sebebiyle TL’nin değerinin her geçen pul olduğu bugünlerde zaten kısıtlı bütçeye sahip ilçe belediyelerimizin finansal zorlukları her geçen gün artmaktadır. CHP’li ilçe belediyelerimiz dışında AKP ve MHP’den partimize geçen ilçelerimizde de durum aynı, hatta daha kötüdür. Bunlardan hiç bahsetmeyen Sayın Akarfırat’a çarşıya, pazara çıkmasını ve vatandaşlarımızı dinlemesini de ayrıca tavsiye ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, mevzuatın izin verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde tüm ilçe belediyelerimize destek olmaktadır ve olmaya da devam edecektir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’li Belediye Başkanlarının veremeyecekleri hiçbir hesap yoktur. Bunu en iyi bilen de belediye başkanlarımızın başlarından eksik olmayan müfettişlerdir.

MHP Muğla İl Başkanı Sayın Oğuz Akarfırat’ı; çökmüş ekonomi, her geçen gün büyüyen mülteci sorunu, atanamayan öğretmenler, ürünü tarlada kalan çiftçiler, kepenk kapatan esnaflar, çığ gibi büyüyen işsizler ordusu, kadınalara ve çocuklara karşı önlenemeyen şiddet, yolsuzluklar gibi ülkemizin acı gerçekleri ile ilgili de beyanda bulunmaya davet ediyorum. “

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.