Mülteciler Muğla’ya otogardan giriş yapıyor algısına, jet soruşturma

 MUHABİR
Bazı sosyal medya hesaplarında, Muğla Otogarından 100’den fazla Afgan ve Suriyeli kaçak kente giriş yaptı paylaşımı sonrasında, Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Başka illerde ikamet izni ile ikamet eden ve izinsiz Muğla’ya geldikleri tespit edilen şahısların ikamet edildikleri illere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından otogardan sevk edilmelerini, kentte kaçak göçmenler giriş yapıyor, şeklinde paylaşım yaparak algı oluşturan hesaplar incelemeye alındı.

Bazı sosyal medya hesaplarında, Muğla Otogarından 100’den fazla Afgan ve Suriyeli kaçak kente giriş yaptı paylaşımı sonrasında, Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, bazı sosyal medya hesaplarında, yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan bu paylaşım Muğla İl Emniyet Müdürlüğü için ihbar niteliği taşımaktadır. Tarafımıza gönderilen görüntülü bir ihbar: “Saat: 03.01. Anlık olarak Muğla Merkez Şehirlerarası Otobüs Terminali:Biz Türk vatandaşları olarak ana güvenlikten geçtik ve bu insanlar girişin yasak olduğu arka kapıdan serbest bir şekilde girdiler. Hem de hiçbir güvenlik taraması olmadan. Hepsi Afgan ve Suriyeli ve yaklaşık sayıları 100 kişilik bir grup.”
Gece üç, Muğla merkez otogarı. Anlık olarak… Biz güvenlik kontrolünden geçerken bu insanlar girişin yasak olduğu kapıdan girdi. Hepsi Afgan ve Suriyeli. Korkunç bir tablo. Bu insanlar nereye gidiyor?”

POLİS, ALGININ ÖNÜNE GEÇTİ

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan paylaşımlar sonrasında harekete geçtiler ve gerçek bambaşka çıktı.
Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, paylaşımların tamamen algı amaçlı olduğunu ortaya çıkardılar. Ekiplerin yaptığı çalışma ile görüntülerde yer alan kişilerin başka illerde ikamet izni ile ikamet eden ve izinsiz Muğla’ya geldikleri tespit edilen şahıslar olduğu ve söz konusu şahısların ikamet edildikleri illere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından otogardan sevk edildikleri anlara ait olduğu ortaya çıktı.

HESAPLAR İNCELEMEYE ALINDI

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kentte kaçak göçmenler giriş yapıyor gibi algı oluşturan hesapları incelemeye aldığı öğrenildi.
Yetkililer, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e yaşanan süreçle ilgili şu bilgileri verdiler:
“Türkiye’nin farklı illerinde ikamet izni ile ikamet eden göçmenlerin izinsiz olarak Muğla’ya geldikleri tespit edilmiş. Bu durumun tespit edilmesi sonrasında şahısların yakalanmış ve Muğla Otogarı’ndan ikamet izni ile yaşadıkları illere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, yaşadıkları illere gönderilirken bu görüntüler çekilmiş. Kayıtsız, yabancı uyruklu şahısların Muğla’ya girişi söz konusu değil” bilgisini verdiler.
Bu arada, söz konusu yabancı uyruklu şahsıların tamamının yaşadıkları illere geri gönderildiği de öğrenildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.